ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο Τιτάνας: Συντρίμμια ανέφερε πως βρήκε η αμερικανική ακτοφυλακή

Υποβρύχιο Τιτάνας: Συντρίμμια ανέφερε πως βρήκε η αμερικανική ακτοφυλακή
OceanGate Expeditions via AP

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως έχει βρει συντρίμμια στην περιοχή έρευνας για το υποβρύχιο που έχει εξαφανιστεί στον Ατλαντικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ή επίσημη ανακοίνωση.

Επίσης, δεν δίνεται στίγμα για την ακριβή τοποθεσία που έχουν βρεθεί τα συντρίμμια. Ωστόσο, το μόνο που αναφέρεται είναι ότι πρόκειται για υποθαλάσσια ευρήματα που βρέθηκαν κοντά στον Τιτανικό όπου οι διασώστες αναζητούν το εξαφανισμένο υποβρύχιο.

Οι αρχές «αξιολογούν τις πληροφορίες», ανέφεραν αξιωματούχοι στο Twitter, καθώς ακόμα δεν είναι σαφές εάν αυτα τα συντρίμμια που βρέθηκαν, συνδέονται με το εξαφανισμένο υποβρύχιο.

Σε περίπου δύο ώρες η αμερικανική ακτοφυλακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για τα νέα ευρήματα.

Αγώνας για να βρεθεί το υποβρύχιο πριν να τελειώσει το οξυγόνο

Η έρευνα για το εξαφανισμένο υποβρύχιο Τιτάνας βρίσκεται τώρα σε κρίσιμο στάδιο, καθώς οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν το σκάφος προτού να εξαντληθούν τα αποθέματα οξυγόνου .

Ιατρικό προσωπικό και σκάφη έρευνας με επιπλέον δυνατότητες κατευθύνθηκαν στην περιοχή όπου επικεντρώνονται οι έρευνες την Πέμπτη, ενώ στη μάχη για τον εντοπισμό του βαθυσκάφους ρίχθηκε σήμερα και το γαλλικό απομακρυσμένα ελεγχόμενο ρομπότ Victor.

Το ρομπότ έχει μηχανικά «χέρια» τα οποία μπορούν να κόψουν καλώδια και να πραγματοποιήσουν και άλλους ελιγμούς για να ξεκολλήσουν παγιδευμένο σκάφος και μπορεί να φτάσει σε βάθος 6.000 μέτρα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να πάει βαθύτερα από τον Τιτανικό.

Σε ό,τι αφορά την παροχή οξυγόνου με την προϋπόθεση ότι το σκάφος δεν έχει διαλυθεί είναι στα όρια του να εξαντληθεί, αν δεν έχει εξαντληθεί, καθώς εξαρτάται από το πόσοι άνθρωποι αναπνέουν πόσο ήρεμοι είναι και αν υπάρχει δραστηριότητα.

«Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπ' όψιν. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης», δηλώνει ο υποναύαρχος Τζο Μάουτζερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας στο δίκτυο NBC.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο Τιτάνας είχε οξυγόνο για 96 ώρες όταν ξεκίνησε το ταξίδι του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ