ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Συνελήφθη για δολοφονία πριν από 40 χρόνια - Είχε αλλάξει ταυτότητα 13 φορές

Φλόριντα: Συνελήφθη για δολοφονία πριν από 40 χρόνια - Είχε αλλάξει ταυτότητα 13 φορές
O ύποπτος στο αστυνομικό τμήμα μετά τη σύλληψή του Γραφείο σερίφη της κομητείας Hillsborough

Στη σύλληψη ενός 65χρονου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για δολοφονία που διαπράχθηκε πριν σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στη Φλόριντα των ΗΠΑ, προχώρησαν οι τοπικές Αρχές.

Πρόκειται για τον Ντόναλντ Σαντίνι, ο οποίος φέρεται όλα αυτά τα χρόνια να άλλαξε ταυτότητα 13 φορές, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη για τη δολοφονία 33χρονης το 1984.

Ο Σαντίνι το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στην υπηρεσία ύδρευσης της Καλιφόρνια, όπου και συνελήφθη. Πλέον, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία στη Φλόριντα, όπου και οδηγήθηκε.

Σύμφωνα με το BBC, ο άνδρας ήταν καταζητούμενος επί 39 χρόνια για τη δολοφονία της 33χρονης Σίνθια Γουντ. Ήταν ο τελευταίος που εθεάθη με τη γυναίκα στις 6 Ιουνίου 1984, προτού εντοπιστεί νεκρή σε κανάλι, ενώ αμέσως μετά διέφυγε από την περιοχή.

«Η σύλληψη του κλείνει μια μακροχρόνια, ψυχρή υπόθεση και παρέχει δικαιοσύνη για το θύμα και την οικογένειά του έπειτα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αναμονής», δήλωσε ο τοπικός σερίφης.

Πολλές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του FBI, συνέχισαν για χρόνια τις έρευνες, οι οποίες τους οδήγησαν στο Τέξας, την Καλιφόρνια, αλλά και στην Ταϊλάνδη, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν –μέχρι φέτος- τον ύποπτο. χωρίς τύχη μέχρι φέτος.

Ο άνδρας έχει εκτίσει στο παρελθόν ποινή φυλάκισης για βιασμό μιας γυναίκας ενώ βρισκόταν στη Γερμανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ