ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: 10χρονος οδήγησε 320 χιλιόμετρα επειδή του πήραν το ηλεκτρονικό παιχνίδι

Φλόριντα: 10χρονος οδήγησε 320 χιλιόμετρα επειδή του πήραν το ηλεκτρονικό παιχνίδι
Αμερικανικός αυτοκινητόδρομος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Jae C. Hong

Αντιμέτωποι με ένα απρόσμενο θέαμα βρέθηκαν αστυνομικοί στη Φλόριντα όταν σταμάτησαν αυτοκίνητο για έλεγχο σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο

Ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ένα 10χρονο αγόρι το οποίο είχε φύγει από το σπίτι μαζί με την 11χρονη αδελφή του.

Τα δύο παιδιά σταμάτησαν στην Αλατσούα σε απόσταση 320 χιλιομέτρων από το σημείο όπου είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους από τη μητέρα τους νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Αίσθηση προκαλεί ο λόγος που τα αδέλφια αποφάσισαν να το σκάσουν. Η μητέρα τους είχε κατασχέσει τις ηλεκτρονικές τους συσκευές.

«Προς μεγάλη τους έκπληξη οι αστυνομικοί παρατήρησαν έναν 10χρονο άνδρα οδηγό να βγαίνει από το αυτοκίνητο, μαζί με την αδελφή του}, ανέφεραν.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αλατσούα περιέγραψε τον τροχονομικό έλεγχο ως «υψηλού κινδύνου» τα ξημερώματα της Πέμπτης (21/9).

Οι αστυνομικοί έμαθαν ότι «και τα δύο παιδιά ήταν αναστατωμένα με τη μητέρα τους επειδή τους πήρε τις ηλεκτρονικές συσκευές, κάτι που πιστεύεται ότι έγινε επειδή δεν τις χρησιμοποιούσαν σωστά», ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να πιστεύεται ότι κακομεταχειρίζονταν στο σπίτι.

Η μητέρα των παιδιών οδήγησε τρεις ώρες για να παραλάβει τα παιδιά της.

«Οι ντετέκτιβ μας μίλησαν εκτενώς με τη μητέρα τους, η οποία σαφώς έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να μεγαλώσει δύο μικρά παιδιά και ήταν πολύ δεκτική στις συστάσεις που της έδωσαν για να τη βοηθήσουν να λάβει βοήθεια», δήλωσε η αστυνομία.

Η νόμιμη ηλικία για την απόκτηση άδειας μαθητευόμενου στη Φλόριντα είναι τα 15 έτη, ενώ οι οδηγοί πρέπει να είναι 18 ετών για να υποβάλουν αίτηση για πλήρη άδεια οδήγησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ