ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νεκρή 17χρονη ΑμεΑ που αγνοούνταν από τις 7 Οκτωβρίου - Ελπίδες για 8χρονη όμηρο

Ισραήλ: Νεκρή 17χρονη ΑμεΑ που αγνοούνταν από τις 7 Οκτωβρίου - Ελπίδες για 8χρονη όμηρο
Η αγωνία των συγγενών των ομήρων της Χαμάς έχει χτυπήσει κόκκινο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Bernat Armangue

Νεκρή εντόπισαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας την Ρουθ Πέρετζ μια 17χρονη που μαζί με τον πατέρα της είχαν πάει στο μουσικό φεστιβάλ Re'im στις 7 Οκτωβρίου, το οποίο έβαλαν στο στόχαστρό τους μαχητές της Χαμάς, την ώρα που αναπτερώνονται οι ελπίδες ότι είναι ζωντανή μια 8χρονη από το κιμπούτς Μπέρι.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν την Κυριακή (5/11) τα οστά της.

Η Ρουθ έπασχε από μυϊκή δυστροφία και εγκεφαλική παράλυση. Το αναπηρικό καροτσάκι που χρησιμοποιούσε για την μετακίνησή της βρέθηκε κοντά στα σύνορα με τη Γάζα λίγες ημέρες μετά τη σφαγή, γεγονός που προκάλεσε φόβους ότι είχε απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Ο πατέρας της Έρικ, ο οποίος επίσης είχε κηρυχθεί αγνοούμενος βρέθηκε νεκρός από την αστυνομία και το ιατρικό προσωπικό στις 16 Οκτωβρίου.

Η Ρουθ σε αυτά τα πάρτι για χρόνια, επειδή την έκαναν να νιώθει καλά.

Ελπίδες ότι είναι ζωντανή μια 8χρονη

Η Έμιλι Χαντ, ένα 8χρονο κορίτσι από το κιμπούτς Μπέρι, που θεωρείτο νεκρή μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, πιστεύεται τώρα ότι είναι ζωντανή και μεταξύ εκείνων που κρατούνται όμηροι στη Γάζα. Η οικογένεια ενημερώθηκε για αυτό από τις ισραηλινές αρχές πριν από πέντε ημέρες, αναφέρει το Channel 12.

Η αδερφή της μάλιστα της έστειλε και ένα μήνυμα κοιτάζοντας την κάμερα: «Θέλω να σου πω ότι κάνουμε τα πάντα για να σε γυρίσουμε σπίτι. Ξέρουμε ότι σε κρατούν όμηρο. Σε αγαπάμε τόσο πολύ και μας λείπεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ