ΚΟΣΜΟΣ

Το άψογο μπλε διαμάντι που θα φτάσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία

Το άψογο μπλε διαμάντι που θα φτάσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία
Γνωστό ως «Bleu Royal», αυτό το ζωηρό μπλε διαμάντι - το οποίο είναι τοποθετημένο σε ένα δαχτυλίδι - είναι από τα πιο σπάνια που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ. photo/Christies

Γνωστό ως «Bleu Royal», αυτό το ζωηρό μπλε διαμάντι - το οποίο είναι τοποθετημένο σε ένα δαχτυλίδι - είναι από τα πιο σπάνια που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.

Το μεγαλύτερο εσωτερικά άψογο, φανταχτερό ζωηρό μπλε διαμάντι που τέθηκε ποτέ σε δημοπρασία θα μπορούσε να πουληθεί έως και 50 εκατομμύρια δολάρια σε μια πώληση σπάνιων κοσμημάτων της Christie's στη Γενεύη στις 7 Νοεμβρίου, δήλωσε ο υπεύθυνος δημοπρασίας την Πέμπτη.

Γνωστό ως «Bleu Royal», αυτό το ζωηρό μπλε διαμάντι - το οποίο είναι τοποθετημένο σε ένα δαχτυλίδι - είναι από τα πιο σπάνια που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.

«Αυτό που κάνει το Bleu Royal τόσο σπάνιο και ιδιαίτερο είναι το μέγεθός του. Με 17,6 καράτια, είναι το μεγαλύτερο στο είδος του», δήλωσε ο Rahul Kadakia, διεθνής επικεφαλής κοσμημάτων της Christie.

«Το χρώμα είναι πολύ πλούσιο φυσικά και εσωτερικά είναι άψογο».

Το 2016, ο οίκος Christie's πούλησε ένα σπάνιο μπλε διαμάντι 14,6 καρατίων γνωστό ως «Oppenheimer Blue» για περισσότερα από 57 εκατομμύρια δολάρια.

«Ελπίζουμε ότι θα νικήσει το Oppenheimer», είπε η Kadakia για το «Bleu Royal».

«Το έχουμε κάνει περιοδεία σε όλο τον κόσμο, στην Ασία, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και είχαμε μεγάλο ενδιαφέρον από συλλέκτες σε όλο τον κόσμο».

Σε μια ξεχωριστή διαδικτυακή δημοπρασία που θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 16 Νοεμβρίου, ο οίκος Christie's θα προσφέρει επίσης ένα μαργαριταρένιο κολιέ που φορούσε στην ταινία το είδωλο της μόδας Audrey Hepburn στην τελευταία σκηνή της ταινίας «Roman Holiday» από το 1953.

«Το τιμολογήσαμε από 20.000 έως 30.000 δολάρια, επομένως είναι αρκετά λογικό», είπε η Kadakia. «Τώρα όλοι μπορούν να είναι η Audrey Hepburn».

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας θα παρουσιάσει επίσης ένα ρολόι χειρός Rolex που φορούσε ο Marlon Brando στην ταινία του 1979 «Apocalypse Now», στο πίσω μέρος του οποίου ο ηθοποιός χάραξε την υπογραφή του για να αποφύγει την τυχαία αλλαγή του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

«Αυτό που το κάνει πραγματικά μοναδικό είναι ότι είναι πραγματικά ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αναμνηστικά Rolex που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε δημοπρασία», δήλωσε ο Remi Guillemin, επικεφαλής ρολογιών στην Ευρώπη του Christie’s.

Πριν από δύο χρόνια το ρολόι, η αξία του οποίου σήμερα κυμαίνεται μεταξύ 1 και 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, πωλήθηκε σε δημοπρασία για 2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (2,2 εκατομμύρια δολάρια).

«Είναι πράγματι εξαιρετικό να έχεις δύο κομμάτια από δύο απίστευτους ηθοποιούς – ένα Rolex από τον Marlon Brando και ένα κολιέ από την Audrey Hepburn», είπε ο Guillemin.

‘Internally flawless’ blue diamond could fetch $50 million at auction, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ