ΚΟΣΜΟΣ

Σε συναγερμό η Νέα Υόρκη για το φονικό ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Τενεσί

Σε συναγερμό η Νέα Υόρκη για το φονικό ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Τενεσί
Pixabay

Οι ανεμοστρόβιλοι που το Σάββατο «χτύπησαν» την αμερικανική πολιτεία του Τενεσί στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, αναμένεται να πλήξουν και τη Νέα Υόρκη, καθώς οι μετεωρολόγοι παρατηρούν ότι το φαινόμενο κινείται προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. 

Εκτός από τους νεκρούς, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές, ενώ διακόπηκε και ηλεκτροδότηση σε περίπου 86.000 σπίτια. Οι τρεις από τους έξι θανάτους σημειώθηκαν σε βόρειο προάστιο του Νάσβιλ, ενώ οι άλλοι τρεις στο Κλάρκσβιλ.

Έτσι, στη Νέα Υόρκη έχει σημάνει συναγερμός για την κακοκαιρία ύστερα από τρία χρόνια. «Αυτός είναι ο πρώτος συναγερμός για ισχυρούς ανέμους για τη Νέα Υόρκη από το 2020», δήλωσε ο μετεωρολόγος της Fox, Σεθ Ντάρλινγκ, στην The Post, σημειώνοντας ότι η προειδοποίηση σημαίνει μεγαλύτερο κίνδυνο για πτώσεις δέντρων ή ηλεκτρικών γραμμών.

Στην περιοχή των τριών πολιτειών, οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να παράγουν ριπές έως και 50 mph, ειδικά σε περιοχές πιο ανατολικά, πρόσθεσε ο Ντάρλινγκ. Η ισχυρότερη βροχή αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 3 μ.μ. και να διαρκέσει περίπου μέχρι τις 11 π.μ. τη Δευτέρα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι και την Τρίτη. Η Νέα Υόρκη στα τέλη του Σεπτέμβρη είχε δεχτεί ξανά ισχυρό πλήγμα κακοκαιρίας καθώς είχε πλυμμηρίσει. Το Μανχάταν, το Μπρούκλιν, το Κουίνς, το Μπρονξ, το Στάτεν Αϊλαντ και το Λονγκ Αϊλαντ είχε φτάσει τα 20 εκατοστά βροχής, ενώ στο Σέντραλ Παρκ στα 15 εκατοστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ