ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2: Γιόρτασαν με «τεσσάρα» την πρωτιά οι «ασπρόμαυροι»

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2:  Γιόρτασαν με «τεσσάρα» την πρωτιά οι «ασπρόμαυροι»
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGA PRESS

Σε γιορτή μετατράπηκε το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για τη φάση των ομίλων του UEFA Europa Conference League με αντίπαλο την Ελσίνκι.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στο γκρουπ και την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, επιβλήθηκε με 4-2 της πρωταθλήτριας Φιλανδίας στην Τούμπα, με τα γκολ των Μαγκομέντ Οζντόεφ (37’), Γιάννης Κωνσταντέλιας (47’), Γιόονα Τοϊβιο (53’αυτ.), Τόμας Μουργκ (85’).

Οι παίκτες του Τόνι Κορκεακούνας, στο τελευταίο παιχνίδι στον πάγκο της Ελσίνκι, είχαν ανοίξει το σκορ με τον Μπόγιαν Ραντούλοβιτς (6’) και το έκλεισαν με τον Περπαρίμ Χετεμάι (90’+1’πέν.) που ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών για ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (5-1-0) και με συντελεστή τερμάτων 16-10, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την πορεία του στον όμιλο του UEFA Europa Conference League, συμπληρώνοντας 13 ευρωπαϊκά ματς αήττητος κι αποχαιρετώντας, για δύο μήνες περίπου, με εξαιρετικό τρόπο τους φίλους του.

Διαιτητής: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία)

Κίτρινες: Τρόοστ-Εκόνγκ - Χόστικα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (72’ Βιεϊρίνια), Τρόοστ-Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (72’ Μπάμπα), Μεϊτέ, Οζντόεφ (72’ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (75’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (80’ Τζίμας).

ΕΛΣΙΝΚΙ (Τόνι Κορκεακούνας): Μάενπαα, Τοϊβιο, Ντα Γκράτσα, Χαμαλάινεν, Σοϊρι, Κανελλόπουλος (66’ Κουασιβί-Μπενισάν), Λίνγκμαν (80’ Παάνανεν), Κέσκινεν (66’ Ολίλα), Χόστικα (66’ Χετεμάι), Ραντούλοβιτς (66’ Ολουσάνια), Μπαντέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ