ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Πιθανή τρομοκρατική ενέργεια το πρωτοχρονιάτικο τροχαίο έξω από το Kodak Center

Νέα Υόρκη: Πιθανή τρομοκρατική ενέργεια το πρωτοχρονιάτικο τροχαίο έξω από το Kodak Center
Φωτογραφία αρχείου Associated Press

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Νέας Υόρκης, οι οποίες ερευνούν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας στην υπόθεση με το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα έξω από την πρωτοχρονιάτικη συναυλία στο Ρότσεστερ.

Η Joint Terrorism Task Force του FBI διερευνά τη σύγκρουση δύο οχημάτων, το ένα φορτωμένο με γκαζάκια τα οποία στη συνέχεια έπεσαν πάνω στο πλήθος έξω από τη συναυλία στο Kodak Center, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας άλλα πέντε.

Ο 35χρονος ο οποίος έριξε το αυτοκίνητό του, μάρκας SUV Ford, γεμάτο με μπιτόνια βενζίνης, στο πλήθος που γιόρταζε την Πρωτοχρονιά έξω από έναν συναυλιακό χώρο στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, υπέκυψε στα τραύματά του τη νύχτα, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης Ρότσεστερ.

Ο ύποπτος φέρεται να άφησε ένα σημείωμα αυτοκτονίας και ένα ημερολόγιο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, ενώ ταυτοποιήθηκε ως ο Μάικλ Έιβερι από τις Συρακούσες.

Οι παρευρισκόμενοι στη συναυλία περπατούσαν σε μια διάβαση πεζών έξω από το χώρο γύρω στις 12:50 π.μ. τοπική ώρα τη Δευτέρα, όταν το Ford χτύπησε ένα Mitsubishi Outlander που έφευγε από ένα κοντινό πάρκινγκ, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ρότσεστερ, Ντέιβιντ Σμιθ, σε συνέντευξη Τύπου.

Τα δύο οχήματα έπεσαν πάνω στους πεζούς που βρίσκονταν στη διάβαση. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν οι δύο επιβάτες του Mitsubishi ενώ ο οδηγός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του.

Τρεις πεζοί που χτυπήθηκαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ο ένας με σοβαρά για τη ζωή του τραύματα.

Δοχεία βενζίνης

Στον τόπο της σύγκρουσης βρέθηκαν τουλάχιστον 12 δοχεία βενζίνης.

Η συντριβή προκάλεσε φωτιά που χρειάστηκε πάνω από μια ώρα για να τεθεί υπό έλεγχο.

Μόλις έσβησαν οι φλόγες, οι αρχές ανακάλυψαν «τουλάχιστον 12 δοχεία βενζίνης μέσα και γύρω από το όχημα που προσέκρουσε στο Mitsubishi», είπαν οι αρχές.

«Συνεχίζουμε να ερευνούμε και να συνεργαζόμαστε όλες οι αρχές, οι λεπτομέρειες είναι περιορισμένες αυτή τη στιγμή», ανέφερε το FBI σε δήλωση στο X (πρώην twitter).

Ο δήμαρχος του Ρότσεστερ Μάλικ Εβανς στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας ζήτησε υπομονή καθώς η έρευνα συνεχίζεται και προέτρεψε όποιον έχει πληροφορίες για το περιστατικό να απευθυνθεί στις αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ