ΚΟΣΜΟΣ

Η Mattel λανσάρει μια νέα πιο «συνεργατική» έκδοση του Scrabble

Η Mattel λανσάρει μια νέα πιο «συνεργατική» έκδοση του Scrabble

Η ενημερωμένη έκδοση του επιτραπέζιου παιχνιδιού Scrabble

(Mattel via AP)

Το Scrabble, ένα από τα πιο αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια λέξεων στον κόσμο, πρόκειται να αποκτήσει μια νέα, λιγότερο «εκφοβιστική» έκδοση.

Το παιχνίδι υπάρχει εδώ και περισσότερα από 75 χρόνια, διασκεδάζοντας και εξοργίζοντας εξίσου τους παίκτες καθώς ανταγωνίζονται για το ποιος μπορεί να φτιάξει λέξεις με την υψηλότερη βαθμολογία από μια τυχαία επιλογή γραμμάτων.

Τώρα, ένα ενημερωμένο παιχνίδι με το όνομα Scrabble Together προσθέτει «μια δεύτερη πλευρά στον πίνακα που είναι συνεργατική και ταχύτερη για να κάνει το παιχνίδι πιο προσιτό για όποιον βρίσκει τα παιχνίδια λέξεων τρομακτικά», σύμφωνα με δήλωση της Mattel που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Αντί να ανταγωνίζονται, οι παίκτες συνεργάζονται για να συμπληρώσουν κάρτες και υπάρχουν βοηθητικές κάρτες εάν απαιτείται βοήθεια.

Στόχος είναι η νέα λειτουργία παιχνιδιού «να φέρει κοντά τους ανθρώπους», δήλωσε ο Ρέι Άντλερ, επικεφαλής των παιχνιδιών της εταιρείας παγκοσμίως.

«Το Scrabble έχει πραγματικά αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου ως ένα από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια στην ιστορία και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το παιχνίδι θα συνεχίσει να είναι συμπεριληπτικό για όλους τους παίκτες. Για όποιον σκέφτηκε ποτέ ότι ‘τα παιχνίδια λέξεων δεν είναι για μένα’ ή ένιωσαν λίγο τρομοκρατημένοι από το κλασικό παιχνίδι, η λειτουργία Scrabble Together είναι μια ιδανική επιλογή», σημείωσε.

Η Mattel είπε ότι διεξήγαγε έρευνα μεταξύ βρετανικών επιτραπέζιων παιχνιδιών που δείχνει ότι η ανταγωνιστικότητα θεωρείται ότι μειώνεται στις νεότερες γενιές. Από τα 2.000 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, το 35% πίστευε ότι οι baby boomers είναι οι πιο ανταγωνιστικοί, ακολουθούμενοι από τους millennials με 31% και τους Gen-Z με 29%.

«Το παιχνίδι μιλά για μια τάση σε νεότερους ανθρώπους που θέλουν να αποφύγουν ανταγωνιστικά παιχνίδια, αντιθέτως να ευνοούν την ομαδική εργασία και τη συνεργασία για έναν διασκεδαστικό στόχο μαζί», δήλωσε ο Μπρετ Σμίθεραμ, ο νούμερο ένα παίκτης Scrabble του Ηνωμένου Βασιλείου και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Scrabble 2016.

Το Scrabble Together θα είναι διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη, δήλωσε εκπρόσωπος της Mattel στο CNNi.

Ωστόσο, η ενημερωμένη έκδοση του παιχνιδιού δεν θα είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Mattel δεν κατέχει την άδεια χρήσης εκεί.

Αν και αυτή είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή στην εμφάνιση του πίνακα Scrabble, το παιχνίδι προσθέτει τακτικά νέες λέξεις στο επίσημο λεξικό του, προκειμένου να συμβαδίζει με την εξέλιξη της αγγλικής γλώσσας.

Τον Νοέμβριο του 2022, περισσότερες από 500 νέες λέξεις προστέθηκαν στην έβδομη έκδοση του λεξικού, η οποία περιλαμβάνει πλέον λέξεις που δεν χρησιμοποιούνταν συνήθως όταν το παιχνίδι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1930.

Mattel launches new, less ‘intimidating’ version of Scrabble By Jack Guy, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ