ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Νέα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των δολοφόνων του δικηγόρου

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Νέα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των δολοφόνων του δικηγόρου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Νέα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των δολοφόνων του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έδωσαν στη δημοσιότητα πριν από λίγο οι αστυνομικοί.

Η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα ηλικίας 30 – 40 ετών, ύψους 1.80 περίπου, αδύνατο, μελαχρινό, αξύριστο (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1.65 έως 1.70, αδύνατος με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο δικηγόρος είχε συνομιλία 15 λεπτών με τους εκτελεστές του, πριν πέσει νεκρός από τη σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος, το απόγευμα της Πέμπτης, στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να φθάσουν στους δράστες ερευνώντας εξονυχιστικά το γραφείο του, ενώ «ξεσκονίζουν» τα τηλέφωνα και τον υπολογιστή του ψάχνοντας την απάντηση στο ερώτημα ποιος τον σκότωσε.

18584508 copy

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας)

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι δύο δράστες μπήκαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προσποιούμενοι τους πελάτες, μην έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ μιλούσαν σπαστά ελληνικά, όπως κατέθεσε στις Αρχές ο 32χρονος ασκούμενος στο δικηγορικό γραφείο, ο οποίος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους.

Ζήτησαν να δουν τον δικηγόρο κατ’ ιδίαν, με τον συνεργάτη του να αποχωρεί από την αίθουσα για να τους αφήσει μόνους. Όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ακούστηκαν πυροβολισμοί, με τον γνωστό δικηγόρο να πέφτει νεκρός.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία η ΕΛΑΣ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες πήγαν στο γραφείο του δικηγόρου με μοναδικό σκοπό να τον εκτελέσουν γι’ αυτό και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι έχουν να κάνουν με συμβόλαιο θανάτου από μαφιόζους.

185845021


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Οι αστυνομικοί ψάχνουν για απειλητικά μηνύματα ή και mail που θα μπορούσε να είχε δεχτεί ο δικηγόρος, ενώ παράλληλα, μέσω τηλεφωνικών σαρώσεων που γίνονται γύρω από το δικηγορικό γραφείο της οδού Ασκληπιού, προσπαθούν να εντοπίσουν τηλεφωνικούς αριθμούς που μπορεί να παραπέμπουν στα πρόσωπα των δολοφόνων.

Πάντως αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι οι εκτελεστές είχαν ακάλυπτα χαρακτηριστικά, που σημαίνει ότι πρόκειται για άτομα που δεν έχουν «χαρτογραφηθεί» από τις Αρχές και ίσως να μην είναι σεσημασμένοι.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα τηλέφωνα και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς ερευνάται η πληροφορία ότι οι δράστες πριν πάνε στο γραφείο του δικηγόρου είχαν πάρει τηλέφωνο και είχαν κλείσει κανονικά ραντεβού μαζί του.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Η έρευνα των Αρχών γίνεται πως κάθε κατεύθυνση και κυρίως, όπως έλεγε με νόημα στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ, «οι δράστες έχουν κάνει λάθη τα οποία έχουμε εντοπίσει και θα εκμεταλλευτούμε σύντομα ...».

Προς το παρόν οι αστυνομικοί προγραμματίζουν να πάρουν καταθέσεις από όλους τους συνεργάτες και τα συγγενικά πρόσωπα του δικηγόρου, όταν θα είναι σε κατάσταση να μιλήσουν καθώς παραμένουν όλοι σοκαρισμένοι από την εν ψυχρώ δολοφονία.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του γιου του, Νώντα, στο facebook, όπου σημειώνει πως αν και θέλει να ευχαριστήσει για τα συλλυπητήρια που δέχεται, δεν είναι σε θέση να το κάνει. «Χθες έχασα ότι πιο πολύτιμο είχα, εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω», αναφέρει ο Νώστας Ζαφειρόπουλος, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του στη δικηγορία και δεν κρύβει την πίκρα του για το γεγονός ότι «δεν πρόλαβε να με ορκίσει δικηγόρο, όπως ήταν το όνειρο του».

zaf

ΔΗΜΟΦΙΛΗ