ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κινητό και υπολογιστής ίσως δώσουν απαντήσεις για τους δολοφόνους

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κινητό και υπολογιστής ίσως δώσουν απαντήσεις για τους δολοφόνους
EUROKINISSI

Τα κινητά τηλέφωνα και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειροπούλου έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Aρχών που ψάχνουν απαντήσεις στο ποιός εκτέλεσε τον δικηγόρο μέσα στο γραφείο του χθες βράδυ.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν για απειλητικά μηνύματα ή και mail που θα μπορούσε να είχε δεχτεί ο δικηγόρος. Παράλληλα, από τις τηλεφωνικές σαρώσεις που γίνονται γύρω από το δικηγορικό γραφείο προσπαθούν να εντοπίσουν τηλεφωνικούς αριθμούς που μπορεί να παραπέμπουν στα πρόσωπα των δολοφόνων.

Οι αστυνομικοί θα πάρουν κατάθεση από όλους τους συνεργάτες του δικηγόρου αλλά και από τα συγγενικά του πρόσωπα όταν θα είναι όμως σε κατάσταση να μιλήσουν καθώς παραμένουν όλοι σοκαρισμένοι από την εν ψυχρώ δολοφονία.

Πάντως με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι Αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι έχουν να κάνουν με συμβόλαιο θανάτου από μαφιόζους.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία η ΕΛΑΣ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες πήγαν στο γραφείο του δικηγόρου με μοναδικό σκοπό να τον εκτελέσουν.

Την ώρα εκείνη στο γραφείο βρισκόταν και ένας συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος όμως, μετά τη δολοφονία, ήταν σε μεγάλη ταραχή με αποτέλεσμα να μην μπορεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, να δώσει λεπτομερή κατάθεση για τα όσα έγιναν.

zafeiropoulos

Τα μόνα που μπόρεσε να ξεκαθαρίσει ο 32 χρόνος ασκούμενος ,και είπε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, ήταν ότι οι δράστες ήταν δυο και προσποιήθηκαν τους πελάτες. Είχαν ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και μιλούσαν σπαστά ελληνικά ενώ πριν εκτελέσουν τον Ζαφειρόπουλο είχαν μαζί του δεκαπεντάλεπτη συνομιλία.

Όταν μπήκαν στο γραφείο του δικηγόρου ζήτησαν από το συνεργάτη του να βγει έξω για να δουν μόνοι τους τον δολοφονηθέντα. Όπως και έγινε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ότι ο δικηγόρος είχε δεχτεί μια σφαίρα στο στήθος.

Μέχρι αργά το βράδυ οι αστυνομικοί έψαχναν για κάμερες ασφαλείας στο γραφείο του δικηγόρου. Όμως η μέχρι τώρα έρευνα τους δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να γνώριζαν ότι δεν υπήρχαν κάμερες.

Πάντως αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι οι εκτελεστές είχαν ακάλυπτα χαρακτηριστικά, που σημαίνει ότι πρόκειται για άτομα που δεν έχουν " χαρτογραφηθεί " από τις Αρχές και ίσως να μην είναι σεσημασμένοι.

Επίσης οι αστυνομικοί ερευνούν την πληροφορία που αναφέρει ότι οι δράστες πριν πάνε στο γραφείο του δικηγόρου είχαν πάρει τηλέφωνο και είχαν κλείσει κανονικά ραντεβού.

Η έρευνα των αρχών γίνεται πως κάθε κατεύθυνση και κυρίως, όπως έλεγε με νόημα στο CNN Greece υψηλόβαθμα στέλεχος της ΕΛΑΣ, "οι δράστες έχουν κάνει λάθη τα οποία έχουμε εντοπίσει και θα εκμεταλλευτούμε σύντομα ..."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ