ΕΛΛΑΔΑ

Εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στα Εξάρχεια

Εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στα Εξάρχεια
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που δολοφόνησαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια.

Ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, θεωρείται από τις αρχές ως ο άνθρωπος-κλειδί που θα βοηθήσει να διαλευκανθεί η άγρια δολοφονία του δικηγόρου, καθώς ήταν εκείνος που είδε τους δράστες την ώρα που μπήκαν στο γραφείο.

Οι αρχές χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως «μαφιόζικο», ενώ στην έρευνα εμπλέκεται το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Οι διωκτικές αρχές ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το γραφείο του δικηγόρου, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ δήλωσε στο CNN Greece:

Έχουν κάνει λάθη οι εκτελεστές, τα οποία σύντομα θα εκμεταλλευτούμε.

4253692

(EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Εν ψυχρώ δολοφονία

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, δύο ένοπλοι άνδρες μπήκαν στο δικηγορικό του γραφείο στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια, τον πυροβόλησαν στην κοιλιά και στο κεφάλι και στη συνέχεια διέφυγαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της δολοφονίας δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Όταν μπήκαν στο γραφείο, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού, ζήτησαν από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να βγει έξω ώστε να μείνουν μόνοι τους με τον δικηγόρο. Από αυτήν τη συνομιλία, ο συνεργάτης του διαπίστωσε ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Στη συνέχεια βγήκε έξω αφήνοντάς τους μόνους με τον δικηγόρο, μέχρι τη στιγμή που άκουσε τους πυροβολισμούς και επέστρεψε στο γραφείο, ενώ οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει. Το γεγονός ότι οι δράστες είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

4253696

(EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του τέως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νώντα Ζαφειρόπουλου. Γνωστός δικηγόρος που είχε χειριστεί πολλές και σημαντικές υποθέσεις και υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

20759 100284406673520 5725759 n

(Facebook)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ