Η ελληνική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο του συλλαλητηρίου που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, από αέρος.

Διαβάστε επίσης

Στα πλάνα της αστυνομίας καταγράφεται η εικόνα της πλατείας και των γύρω δρόμων κατά τη διάρκεια της μεγάλη συγκέντρωσης, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της Εκκλησίας έδωσαν το «παρών» και παρακολούθησαν τις ομιλίες – μεταξύ άλλων – των Μίκη Θεοδωράκη, Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου και Γιώργου Κασιμάτη.

Η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, με την άφιξη δεκάδων λεωφορείων από την περιφέρεια. Διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Πάτρα και την Κρήτη – αλλά και άλλες περιοχές της χώρας – έφταναν από το πρωί μέχρι το λίγη ώρα πριν την έναρξη της πορείας στις 14:00 στην Αθήνα.

Η αστυνομία στην εκτίμησή της για την συμμετοχή κάνει λόγο για περίπου 140.000 διαδηλωτές, σε αντίθεση με τους διοργανωτές που εκτοξεύουν το νούμερο στο 1,5 εκατομμύριο.


Διαβάστε επίσης

Χωρίς τραμ στο τμήμα «Μουσών - Σύνταγμα» για 10 μέρες

Διακοπή κυκλοφορίας στο τραμ - Πού δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια

Γλέζος: Η πΓΔΜ πρέπει να βγάλει τη λέξη Μακεδονία από το μυαλό της

Ακυρώθηκε το συλλαλητήριο της Πάτρας για τη Μακεδονία