ΕΛΛΑΔΑ

Κασιμάτης: «Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του»

Κασιμάτης: «Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του»
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μια σκληρή ομιλία εκφώνησε ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ένας εκ των κεντρικών ομιλητών του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, που ισχυρίστηκε ότι «υπάρχει πολιτική απόφαση να δώσουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό».

Συνεχίζοντας ο κ. Κασιμάτης αναφέρει: «Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι εδώ. Ακόμη και αυτοί που είναι δεμένοι "χειροπόδαρα" συμφωνούν. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120. Αυτό είναι η αντίσταση κατά του Όχι. Όλα αυτά γίνονται όταν έχουμε κυβερνήσεις που από το 2010 λένε όλο "ναι" στη δουλεία. Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του».

«Η Ελλάδα εδώ» συμπλήρωσε ο ίδιος, και συνεχίζει: «Είναι ολόκληρη και λέει "όχι" στη δουλεία από το 2010. Όχι σε καμιά παραχώρηση ελληνικής σπιθαμής γης στους ξένους. Όλη η Ελλάδα ξεπουλιέται σήμερα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Τότε και η Τουρκία θα έπρεπε να λέγεται Ιονία και η Σικελία μεγάλη Ελλάδα. Ας μου φέρει ένας διεθνολόγος ένα όνομα να μην έχει καμία σχέση με την Ιστορία του λαού του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ