ΕΛΛΑΔΑ

Παντελής Παντελίδης: Ο θάνατός του «γκρέμισε» το διαδίκτυο

Παντελής Παντελίδης: Ο θάνατός του «γκρέμισε» το διαδίκτυο
Παντελής Παντελίδης Facebook

Ο Παντελής Παντελίδης, ο πρώτος Έλληνας τραγουδιστής που «γεννήθηκε» μέσα από το διαδίκτυο, με τον τραγικό θάνατό του «γκρέμισε» για ακόμα μία φορά το συγκεκριμένο μέσο.

Οι φανς του, σοκαρισμένοι από την είδηση του ξαφνικού χαμού του, διάβαζαν όλες τις πληροφορίες για το τραγικό δυστύχημα στις ελληνικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, οι οποίες αύξησαν την επισκεψιμότητά τους και από όσους πιθανόν δεν γνώριζαν τον αδικοχαμένο τραγουδιστή, και αναζητούσαν πληροφορίες για την καριέρα, τα τραγούδια και τη ζωή του.

Έτσι, την ημέρα που σημειώθηκε το τροχαίο στο οποίο πέθανε ο Παντελής Παντελίδης, «γκρεμίστηκε» το διαδίκτυο, αφού οι επισκέψεις στα sites σημείωσαν νέο ρεκόρ, «κλέβοντας» την πρωτιά που μέχρι εκείνη την ημέρα κατείχε το δημοψήφισμα του καλοκαιριού, μέσα στη «δίνη» και των capital controls.

chartpantelidis

Πηγή: AT INTERNET

Σύμφωνα με τα στοιχεία των μετρήσεων από την Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), την ημέρα του θανάτου του Παντελή Παντελίδη καταγράφηκαν 13.007.968 «χτυπήματα», καταρρίπτοντας το ρεκόρ του δημοψηφίσματος του περασμένου Ιουλίου που είχε καταγράψει 12.285.506 κλικς.

chartdimopsifisma

Πηγή: AT INTERNET

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένα ακόμη δείγμα της δημοφιλίας του καλλιτέχνη, ειδικότερα στη νέα γενιά, ο οποίος εισέβαλε στην ελληνική μουσική σκηνή με μόνο όπλο τη φωνή του, χωρίς να τον «επιβάλει» η μουσική βιομηχανία.

Τα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη στο youtube «κέρδιζαν» εκατομμύρια views σε χρόνο ρεκόρ από την ανάρτησή τους, δείγμα της μεγάλης αγάπης του κόσμου προς το «αστέρι» της μουσικής που «γεννήθηκε» και πέθανε κάνοντας τα δικά του ρεκόρ στο ελληνικό διαδίκτυο.

Το φαινόμενο Παντελής Παντελίδης

Αυτοδίδακτος μουσικός ο Παντελής Παντελίδης, έγραφε από μικρός τραγούδια, τα βιντεοσκοπούσε και στη συνέχεια τα «μοιραζόταν» με τους φίλους του, οι οποίοι αποφάσισαν να τα ανεβάσουν στο youtube. Κάποια από αυτά έγιναν viral, κερδίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες κλικ σε μικρό χρονικό διάστημα. Τότε ήταν που άρχισε να λάμπει το άστρο του Παντελή Παντελίδη, που τότε ήταν υπαξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό.

Το πρώτο κομμάτι που ηχογράφησε, όταν ασχολήθηκε πια επαγγελματικά με το τραγούδι, ήταν το «Δεν ταιριάζετε σου λέω» το οποίο γίνεται τεράστια επιτυχία σε χρόνο ρεκόρ.

youtubePantelidis1

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Εκτός από το «Δεν ταιριάζετε σου λέω», στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο.

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν αναμφίβολα ένας από τους πιο επιτυχημένους και περιζήτητους καλλιτέχνες των τελευταίων ετών, ενώ στις εμφανίσεις του επικρατούσε πάντα το αδιαχώρητο. Όλοι όσοι τον γνώριζαν πάντως μιλούν για έναν απλό άνθρωπο τον οποίο η επιτυχία δεν είχε αλλάξει.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Έχει μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά».

Διαβάστε ακόμη

Παντελής Παντελίδης: Μοιραίος ύπνος στο τιμόνι τη στιγμή του δυστυχήματος

Παντελής Παντελίδης: Δεν πρόλαβε να πατήσει το φρένο

Παντελής Παντελίδης: Τι αποκαλύπτει για το δυστύχημα η πραγματογνωμοσύνη

Παντελής Παντελίδης: Ένα τελευταίο αντίο στο σημείο του τροχαίου

Παντελής Παντελίδης: Μια είδηση που προκάλεσε σοκ

Παντελής Παντελίδης: Θρήνος στο σημείο του δυστυχήματος υπό τη μουσική του (βίντεο)

Παντελίδης: Πως έγινε το θανατηφόρο τροχαίο (pics)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ