ΕΛΛΑΔΑ

Παντελής Παντελίδης: Από τη μοναξιά του Διαδικτύου στους πλατινένιους δίσκους

Παντελής Παντελίδης: Από τη μοναξιά του Διαδικτύου στους πλατινένιους δίσκους
Παντελής Παντελίδης

Είτε ήσουν οπαδός του είτε όχι, το σίγουρο είναι πως η επιτυχία του Παντελή Παντελίδη δεν υπήρξε ούτε προγραμματισμένη ούτε «τηλεκατευθυνόμενη».

Ο Παντελίδης για αρκετά χρόνια πριν γίνει γνωστός τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά στην περιοχή του, την Νέα Ιωνία. Παράλληλα εργαζόταν ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και ανέβαζε τα τραγούδια του στο Youtube. Κάποια από αυτά γίνονται viral κερδίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες κλικ Ο Παντελίδης παραιτείται από το Πολεμικό Ναυτικό για να ασχοληθεί αποκλειστικά στη μουσική Το πρώτο κομμάτι που ηχογράφησε ήταν το «Δεν ταιριάζετε σου λέω» το οποίο γίνεται τεράστια επιτυχία.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Εκτός από το «Δεν ταιριάζετε σου λέω», στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο.

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν αναμφίβολα ένας από τους πιο επιτυχημένους και περιζήτητους καλλιτέχνες των τελευταίων ετών, ενώ στις εμφανίσεις του επικρατούσε πάντα το αδιαχώρητο. Όλοι όσοι τον γνώριζαν πάντως μιλούν για έναν απλό άνθρωπο τον οποίο η επιτυχία δεν είχε αλλάξει.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Έχει μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά».

Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα».
Ο Παντελής Παντελίδης βραβεύτηκε στην 10η απονομή των μουσικών βραβείων MAD το 2013 για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Ο ίδιος βρέθηκε στη σκηνή των βραβείων να ερμηνεύει τον τραγούδι του «Δεν ταιριάζετε σου λέω» μαζί με τον Stan και την Ελένη Φουρέιρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ