ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και χημικά μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ (pics&vids)

Ένταση και χημικά μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ (pics&vids)
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μικροένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν οι συγκεντρωμένοι αγρότες πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν σχηματιστεί και τις κλούβες που βρίσκονταν απ'έξω.

Όπως είπαν οι αγρότες, ήρθαν για ειρηνική διαδήλωση και έφαγαν τα αριστερά χημικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μετά από λίγη ώρα επικράτησε και πάλι ηρεμία, ενώ οι αγρότες αποφάσισαν τελικά να απόχωρήσουν και κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι του Πειραιά.

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν, θύμα τραυματισμού έπεσε και ο φωτορεπόρτερ Άγγελος Τσάτσης.

fotoreporter

Ήδη από το πρωί της Τετάρτης η εικόνα που επικρατούσε έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν συγκρούσεις και δακρυγόνα λόγω της έντασης που ξέσπασε μεταξύ των αγροτών και των δυνάμεων της αστυνομίας.

Όταν καταλάγιασαν τα πνεύματα και αποφασίστηκε να μπει μια επιτροπή οκτώ ατόμων στο υπουργείο, αλλά απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους, η επιτροπή αρνήθηκε να γίνει η συνάντηση.

Πρώτη αντίδραση των αγροτών ήταν να ξεκινήσει πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Οι διαμαρτυρόμενοι αιφνιδίασαν τις Αρχές πηγαίνοντας στην πίσω πλευρά των γραφείων, όπου δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, όμως στη συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο που είχαν συγκεντρωθεί οι κλούβες, χωρίς να σημειωθούν εντάσεις.

agrotes2 copy copy

Νωρίτερα

Προς στιγμήν είχε φανεί πως τα επεισόδια θα συγκρατούντο, όμως τελικώς, όταν ο γγ του υπουργείου αρνήθηκε να δεχθεί επιτροπή 40 ατόμων, οι συγκεντρωμένοι με τις μαγκούρες τους άρχισαν να χτυπούν τις κλούβες των ΜΑΤ και σε αρκετές περιπτώσεις να σπάνε τα τζάμια, πίσω από τα κάγκελα.

Οι άντρες των ΜΑΤ άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα, τόσο μέσα από τα αστυνομικά λεωφορεία, όσο και εκείνοι που ήταν παραταγμένοι στο σημείο. Τουλάχιστον ένας σωριάστηκε στο έδαφος, ενώ έγινε μια προσαγωγή.

Οι εντάσεις συνεχίστηκαν με πέτρες και ξύλο μεταξύ των δύο πλευρών. Η περιοχή γύρω από το υπουργείο, με επίκεντρο την οδό Μάρνη, είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

agrotes 3

(Εurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Oι αγρότες της Κρήτης έφτασαν γύρω στις 9 έξω από το υπουργείο. Εξαγριώθηκαν όταν είδαν φραγμό της αστυνομίας στην είσοδο του και επιτέθηκαν στις κλούβες.

agrotes 4

(Εurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

agrotes8

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν και τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Με την σειρά τους οι αγρότες χτύπησαν με τις μαγκούρες τους τις κλούβες των ΜΑΤ.

agrotes 6

(Εurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Η απάντηση του υπουργού

«Άλλο ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν» ανέφερε ο κ. Αποστόλου.

«Παρότι δεν υπήρξε κανένα αίτημα για συνάντηση μέχρι την ώρα της συγκέντρωσης, θεώρησα ο ίδιος σκόπιμο να βρίσκομαι στο υπουργείο για ενδεχόμενο αίτημα. Πράγματι, δε, όταν υποβλήθηκε, ανταποκριθήκαμε και δεχτήκαμε να συναντηθούμε με αντιπροσωπεία τους» τόνισε και συμπλήρωσε:

agrotes 7

(Εurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

«Ωστόσο δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να επιτρέψουμε ή ακόμα και να διευκολύνουμε την κατάληψη του υπουργείου από ακραία στοιχεία, τα οποία και πέρυσι χωρίς καμία αφορμή προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς που διακύβευσαν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων».

«Οι πόρτες του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν συναντήσεις του υπουργού και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας με εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα και βεβαίως και από την Κρήτη» κατέληξε ο υπουργός.

agrotes 10

(Εurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

agrotes2
agrotes4
agrotes3 copy

Διαβάστε επίσης:

Αποστόλου για αγρότες: Άλλο ο διάλογος και άλλο ο τραμπουκισμός

Αγρότης: Δεν θα φοβηθούμε, να το καταλάβει ο Αλέκος...o Τσίπρας (vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ