ΕΛΛΑΔΑ

«Μάστιγα» οι κλοπές ιατρικού εξοπλισμού

«Μάστιγα» οι κλοπές ιατρικού εξοπλισμού
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι συνεχιζόμενες κλοπές ιατρικού εξοπλισμού από νοσοκομεία της χώρας.

 

Μέσα σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, άγνωστοι έχουν αρπάξει από τέσσερα νοσοκομεία ιατρικό εξοπλισμό μεγάλης αξίας.

Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στη Λάρισα, όπου άγνωστοι έκλεψαν δύο κολονοσκόπια και δύο γαστροσκόπια από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, το Σαββατοκύριακο.

Μήνυση κατ' αγνώστων κατέθεσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νοσοκομείου,Παναγιώτης Νάνος, ενώ αποφάσισε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την κλοπή δύο κολονοσκόπιων και δύο γαστροσκόπιων από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η διοίκηση τονίζει πως το κόστος των κλεμμένων υπολογίζεται τελικά στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ.

Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ από τη διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε σημειωθεί ακόμη ένα «χτύπημα» από τη συμμορία που έχει βάλει στο στόχαστρό της ιατρικά μηχανήματα, σημειώθηκε, αυτή τη φορά στη Λαμία. Όπως διαπιστώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, η «μαφία των ιατρικών μηχανημάτων», εισέβαλε στο νοσοκομείο της Λαμίας και αφαίρεσε ιατρικό εξοπλισμό αξίας 100.000 ευρώ.

Αυτό το περιστατικό κλοπής ιατρικών μηχανημάτων, ήταν το τρίτο στη σειρά, καθώς είχαν προηγηθεί τα «χτυπήματα» στον Άγιο Σάββα και στο νοσοκομείο του Βόλου.

Στο πιο πρόσφατο κρούσμα, στο Βόλο άγνωστος παραβίασε την πόρτα του γαστρεντερολογικού ιατρείου που βρίσκεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο ισόγειο του νοσοκομείου.

Ο δράστης αφαίρεσε δύο γαστροσκόπια αξίας περίπου 30.000 ευρώ το καθένα και τοποθέτησε τον ιατρικό εξοπλισμό σε σάκο που είχε μαζί του.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή ειδοποιήθηκαν οι αρχές, οι οποίες εξετάζουν την μαρτυρία ενός ανθρώπου, ο οποίος είπε ότι την ώρα που έμπαινε στο ιατρείο, είδε τον δράστη να πετά το σάκο από το παράθυρο και αμέσως μετά να εξαφανίζεται και ο ίδιος.

Η αρχή είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα, όταν άγνωστοι εισέβαλλαν στο νοσοκομείο του Αγίου Σάββα και έκλεψαν ιατρικό εξοπλισμό από την γαστρεντερολογική και πνευμονολογική κλινική.

Οι δράστες αφαίρεσαν από το νοσοκομείο εξαρτήματα για κωλονοσκοπήσεις-γαστροσκοπήσεις αλλά και βρογχοσκόπια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ