ΕΛΛΑΔΑ

Μολότοφ και ένταση στο Μενίδι (pics&vids)

Μολότοφ και ένταση στο Μενίδι (pics&vids)

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μενίδι, λίγες ώρες μετά την κηδεία του 11χρονου μαθητή που έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα, ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του.

Ρεπορτάζ: Μίνα Καραμήτρου, Λευτέρης Σουχάιμπ

Άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε δυο σπίτια και ένα κατάστημα που διατηρούν Ρομά και βρίσκονται πολύ κοντά στο σχολείο που σημειώθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός του μικρού Μάριου.

Την ώρα των μικροεπεισοδίων ήταν σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής για την κατάσταση ανομίας, που όπως καταγγέλλουν υπάρχει χρόνια στην περιοχή τους.

Από τις μολότοφ σημειώθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης, ενώ αυξήθηκαν στην περιοχή οι δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη του θανάσιμου τραυματισμού του μικρού Μάριου, συνεχίζονται, με τα αποτελέσματα όμως μέχρι στιγμής να είναι αρνητικά, ενώ ακόμη και η σύλληψη ενός Ρομά για άσκοπους πυροβολισμούς αποδείχθηκε ότι δεν είχε σχέση με το περιστατικό, καθώς πυροβολούσε με καραμπίνα.

Παρ΄όλα αυτά θα πάει κατηγορούμενος για τους άσκοπους πυροβολισμούς σε βαθμό πλημμελήματος.

Στην επιχείρηση εντοπίστηκαν δυο ακόμη άτομα που στην κατοχή τους βρέθηκαν κάλυκεςχωρίς όμως να έχουν άδεια οπλοφορίας, ή να βρεθεί κάποιο όπλο και επίσης θα κατηγορηθούν με τον νόμο περί όπλων.

Οργισμένοι οι κάτοικοι του Μενιδίου

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το μεσημέρι έξω από το δημοτικό σχολείο Μενιδίου, αφήνοντας λουλούδια και κεράκια για την μνήμη του μικρού Μάριου, ενώ την ίδια ώρα η οργή ξεχειλίζει.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ και δεν έλειψαν και οι εντάσεις, όταν το πλήθος άρχισε να φωνάζει και να κατηγορεί τους αθίγγανους για την εγκληματικότητα στην περιοχή.

paidaki
IMG 0760

Πολλοί ήταν οι συμμαθητές του μικρού Μάριου, που έσπευσαν στο σχολείο τους και άφηναν κάρτες με μηνύματα αγάπης προς τον άτυχο 11χρονο.

IMG 0762
IMG 0763 copy
IMG 0777

Έξω από το σχολείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος της περιοχής, την ώρα που ο κόσμος φώναζε πως θα βγει στους δρόμους με τα όπλα και θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που προπηλάκισαν τον δήμαρχο για την απουσία της πολιτείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ