ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Κοντά στον διάδρομο προσγείωσης κατέπεσε το αεροσκάφος

Λάρισα: Κοντά στον διάδρομο προσγείωσης κατέπεσε το αεροσκάφος

Φως στα αίτια της πτώσης του μικρού αεροσκάφους στην περιοχή Δένδρα της Λάρισας, επιχειρούν να ρίξουν τα μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, που μετέβησαν την Πέμπτη στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ την ίδια ώρα γίνεται νεκροψία-νεκροτομή στις σορούς των δύο επιβαινόντων σε αυτό, που έχασαν τη ζωή τους κατά την συντριβή.

Τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους, το οποίο βάσει του σχεδίου πτήσης έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30 το βράδυ της Τετάρτης, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα έπειτα από ολονύχτια επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις της Αστυνομίας, 10 οχήματα, και 23 άνδρες της Πυροσβεστικής, καθώς κι ελικόπτερο του Στρατού.

Οι δυο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους, όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Το υπερελαφρό αεροσκάφος TL- 20, κατέπεσε κοντά στον διάδρομο προσγείωσης -17 του αεροδρομίου της Αερολέσχης Λάρισας, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αερολέσχης Χρήστος Λυτάρης, ο οποίος πάντως σημείωσε πως αυτή την στιγμή είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα για τα αίτια της πτώσης.

Τόνισε ωστόσο πως «και οι δύο επιβαίνοντες ήταν εμπειρότατοι πιλότοι, καλοί γνώστες αλλά και πολύ καλοί χειριστές του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους».

Αξίζει να σημειωθεί πως το αεροσκάφος που κατέπεσε, ανήκε στον άτυχο επιχειρηματία Διονύση Τσεκούρα, ο οποίος μαζί με τον υποσμηναγό Νίκο Γρηγορίου ήταν μέλη της Αερολέσχης Λάρισας. Φίλοι με καταγωγή από την Αμφιλοχία, έμελε να φύγουν μαζί για το τελευταίο τους ταξίδι.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, ο Διονύσης Τσεκούρας ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις του στο προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, είχε αδυναμία στα αεροσκάφη.

Όσον για τον 34 Νίκο Γρηγορίου, μεγάλωσε στην Αμφιλοχία και μπήκε στην Σχολή Ικάρων. Ήταν έμπειρος πιλότος σε αεροσκάφη τύπου “Φάντομ”, ενώ μέχρι το καλοκαίρι υπηρετούσε στην 348 Μοίρα. Μόλις αυτή έκλεισε, ο νεαρός αξιωματικός μετατέθηκε στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, όπου παρουσιάστηκε και στη συνέχεια έλαβε άδεια.

ngrig
ngrigorioy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ