ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Μανχάταν: Οι πρώτες κινήσεις και η σύλληψη του δράστη σε βίντεο ντοκουμέντο

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Μανχάταν: Οι πρώτες κινήσεις και η σύλληψη του δράστη σε βίντεο ντοκουμέντο
Facebook/Chris Landry via REUTERS

Τις πρώτες κινήσεις του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μανχάταν, λίγα λεπτά μετά τη στιγμή που έριξε το φορτηγάκι του πάνω στο ανυποψίαστο πλήθος, σκοτώνοντας 8 ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 11, έχει καταγράψει βίντεο-ντοκουμέντο που ανέβηκε στα social media.

Στο βίντεο, που μοιράστηκε μέσω Snapchat ο χρήστης Tawhid Kabir Xisan, φαίνεται ένας νεαρός άνδρας, να τρέχει στο δρόμο, ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Λίγο αργότερα δέχεται τα πυρά των αστυνομικών και ακινητοποιείται. Ο 29χρονος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε, καθώς οι σφαίρες των αστυνομικών τον τραυμάτισαν στην κοιλιακή χώρα.

Αν και οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη, πέρα από την ηλικία του, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως πρόκειται για τον 29χρονο Σαϊφούλο Σαΐποφ, κάτοικο του Νιού Τζέρσεϊ, όπου είχε νοικιαστεί το φορτηγάκι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση.

Διέθετε άδεια μόνιμης παραμονής στις ΗΠΑ, τη λεγόμενη «πράσινη κάρτα», και δούλευε ως οδηγός για την Uber, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η οποία διευκρίνισε πως ο άνδρας βρισκόταν ήδη «στο ραντάρ» της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ