29χρoνος Ουζμπέκος ο δράστης του μακελειού
Ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη ως ο δράστης του πολύνεκρου μακελειού στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, είναι ο 29χρονος Σαϊφίλο Σαΐποφ με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα.
Ο Σαΐποφ διέμενε στην Τάμπα της Φλόριντα ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να είχε μείνει στην Πενσυλβάνια και τον Μάρτιο του 2015 η αστυνομία τον είχε σταματήσει για έλεγχο στο Νιου Τζέρσεϊ.
Ο δράστης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πήγε στις ΗΠΑ το 2010.

O δράστης πεσμένος στο έδαφος κατά τη σύλληψή του - Πηγή: twitter/@RT_com
Οι αξιωματούχοι δεν κατονόμασαν τον ύποπτο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ωστόσο επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για έναν άνδρα 29 ετών ο οποίος δεν κατοικούσε στη Νέα Υόρκη. Μάρτυρες δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές πως ο δράστης φώναξε «ο Θεός είναι μεγάλος» την ώρα που έβγαινε από το όχημα.
Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι νοσηλεύονται με τραύματα από την επίθεση κατά την οποία οδήγησε το φορτηγάκι του κατά μήκος ενός ποδηλατόδρομου σκορπίζοντας το θάνατο.
Βουλή: «Όχι» στην άρση ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα - «Ναι» για τον Δ. Μάντζο
17:43
Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων Ρωσίας - ΗΠΑ - Ουκρανίας στο Αμπού Ντάμπι
17:34
«Ζόμπι» θραύσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν να σκοτώνουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας
17:26
Κολομβία και ΗΠΑ καλούν τη Βενεζουέλα σε κοινή επιχείρηση κατά των καρτέλ ναρκωτικών
17:17