ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Ντάλας-Αποκλείστηκε το αρχηγείο της Αστυνομίας

Συναγερμός στο Ντάλας-Αποκλείστηκε το αρχηγείο της Αστυνομίας
Αστυνομικοί στο Ντάλας REUTERS/Carlo Allegri

Συναγερμός σήμανε στο Ντάλας, λίγα 24ωρα μετά την επίθεση κατά αστυνομικών στην πόλη, αλλά και λίγες ώρες μετά τη δολοφονία ενός ακόμη Αφροαμερικανού στο Χιούστον.

Η αστυνομία στο Ντάλας έλαβε ανώνυμη απειλή για επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς σε όλη την πόλη, με αποτέλεσμα να τεθεί σε ετοιμότητα, ενώ αποκλείστηκε και το αρχηγείο της αστυνομίας.

"Το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας έλαβε μια ανώνυμη απειλή για επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς σε όλη την πόλη και έχει λάβει προληπτικά μέτρα" για να αυξήσει την ασφάλεια τόνισε με ανακοίνωση της η αστυνομία της πόλης.

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της αστυνομίας αποκλείστηκαν για αρκετές ώρες έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες, ενώ γύρω από το κτίριο είχαν παραταχθεί μέλη ειδικών σωμάτων ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί έψαχναν για ώρες έναν ύποπτο, στο γκαράζ του αρχηγείου, ωστόσο δεν εντόπισαν κανέναν, ενώ δεν βρέθηκε ούτε ύποπτο αντικείμενο, κατά τη διάρκεια των ενδελεχών ερευνών στο τριώροφο κτίριο ακόμη και με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος ενημέρωσε τις αρχές για την παρουσία ύποπτου ατόμου στο αρχηγείο, τη στιγμή που στο κτίριο βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι που το επισκέφθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στους πέντε αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση τη νύχτα της Πέμπτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ