ΚΟΣΜΟΣ

O θερμός ασπασμός Πάπα - Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ασίζη (video+pics)

O θερμός ασπασμός Πάπα - Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ασίζη (video+pics)
Osservatore Romano/Handout via Reuters

Θερμό ασπασμό αντήλλαξαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, στην Ασίζη, την τελευταία ημέρα  του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα: «Δίψα για Ειρήνη. Θρησκείες και Πολιτισμοί σε διάλογο».

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανό «Radio Vaticana» η συνάντηση που πραγματοποιείται στην Ασίζη, σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 30 ετών από την ημέρα που ο Πάπας Ιωάννης Παύλος θέσπισε την Ημέρα Προσευχής για την Ειρήνη.

Κατά την άφιξή του στην Ασίζη ο Ποντίφικας ασπάσθηκε πρώτον από όλους τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στη συνέχεια τον εκπρόσωπο των μουσουλμάνων Dr Justin Welby, τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, τον Συροορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας Εφραίμ ΙΙ, εκπρόσωπο των Ιουδαίων και των Βουδιστών. (Tο σχετικό στιγμιότυπο μπορείτε να το δείτε στο 12.44'' του video).

2016 09 20T140354Z 1304459946 D1BEUCJZWCAA RTRMADP 3 POPE PEACE

Πηγή: Osservatore Romano/Handout via Reuters

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο νωρίτερα όλοι οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων παρακάθισαν σε γεύμα που προσέφερε η κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου.

Στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου έγινε το απόγευμα και η οικουμενική προσευχή όλων των εκπροσώπων και των ηγετών των Χριστιανικών Εκκλησιών. Ενώ σε διαφορετικούς χώρους, αλλά στην ίδια πόλη προσευχήθηκαν ταυτόχρονα και οι εκπρόσωποι των άλλων θρησκειών



Ο Πάπας στην ομιλία του υπογράμμισε ότι «Δεν υπάρχει θεός του πολέμου» και πρόσθεσε: «Είμαστε στην Ασίζη όχι για κάποιο θέαμα, αλλά για να προσευχηθούμε υπέρ της ειρήνης».

Ελεύθερη μετάφραση tweet: Κάθε συνάντηση με το διαφορετικό είναι ένας σπόρος που μπορεί να αναπτυχθεί σε δέντρο, όπου πολλοί θα βρουν ανάπαυση και τροφή.

«Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς αμοιβαίο σεβασμό χωρίς δικαιοσύνη και χωρίς καρποφόρα συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους λαούς του πλανήτη μας», είπε από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης και κάλεσε όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια κατά του εξτρεμισμού προκειμένου να απομονωθούν οι φονταμενταλιστές και να ενισχυθεί ο διάλογος.

Στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας προσφέρθη, το σύμβολο της ειρήνης, ένα δέντρο ελιάς, για την παρουσία του στην Ασίζη αλλά και για το έργο που επιτελεί.

Διαβάστε επίσης:

Συναντώνται ξανά Πάπας και Οικουμενικός Πατριάρχης

Μόνο στο CNN Greece: Ταξίδεψαν από τη Γερμανία για να δουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Παπική Τιάρα και Oρθόδοξη Μίτρα: Επίσκεψη Πάπα, ευκαιρία για προσέγγιση των δύο Εκκλησιών

Η επίσκεψη του Πάπα ενεργοποίησε τη διπλωματία της Εκκλησίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ