FOCUS

Μόνο στο CNN Greece: Ταξίδεψαν από τη Γερμανία για να δουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Μόνο στο CNN Greece: Ταξίδεψαν από τη Γερμανία για να δουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη
CNN Greece

O Nίκολας και η Κορνήλια Κόρνιντορ είναι ένα ζευγάρι Γερμανών Καθολικών. Βαθιά θρησκευόμενοι πιστεύουν στην ενότητα των Χριστιανικών Εκκλησιών.

Για αυτό αν και Καθολικοί έχουν φέρει τα παιδιά τους κοντά στην Ορθοδοξία. Ο Νίκολας και η Κορνήλια είχαν και μια επιθυμία. Να δουν από κοντά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να ευλογήσει το νεογέννητο μωρό τους. Ταξίδεψαν, από το Μόναχο της Γερμανίας, μέχρι την Κρήτη, όπου στο περιθώριο της Αγίας και Μεγάλη Συνόδου είδαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο Νίκολας Κόρνιντορ μιλώντας στο CNN Greece περιγράφει τα συναισθήματά του από τη συνάντηση που είχε η οικογένειά του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη:

unnamed 2

Πηγή: Νίκος Μαγγίνας

"Η συνάντησή μας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ήταν απίθανη. Γνωρίζει τα παιδιά μας και αγαπά την οικογένειά μας. Μόλις είδε την οικογένειά μας, είπε: Σας αγαπώ. Αυτή είναι η πιο ωραία κουβέντα που θα μπορούσαμε να εισπράξουμε. Και του απαντήσαμε και εμείς σας αγαπάμε Παναγιώτατε. Αυτή ήταν και η πιο ωραία στιγμή από τη συνάντησή μας. Ήταν υπέροχα.

Αγάπη. Αυτή η λέξη, είναι η αρχή της ένωσης των Εκκλησιών. Με την αγάπη όλα είναι πιθανά, χωρίς την αγάπη δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αγαπά τα παιδιά. Και αυτό μας το λέει συχνά. Αγαπώ τα παιδιά. Έχει καρδιά σαν το Χριστό. Οι ιερείς που αγαπούν τα παιδιά και τα φέρνουν κοντά στο Θεό είναι σαν το Χριστό.

unnamed

Πηγή: Νίκος Μαγγίνας

Είναι ένα μυστήριο το οποίο δεν μπορούμε να το καταλάβουμε, αλλά ο Θεός μας είναι πολύ ικανοποιημένος εάν φέρνουμε τα παιδιά μας κοντά Του".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ