ΚΟΣΜΟΣ

Διευθυντής FBI: Δεν υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών

Διευθυντής FBI: Δεν υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών
REUTERS/J. Scott Applewhite

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ απέρριψε τις κατηγορίες του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ περί σκανδάλου υποκλοπών με θύτη τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό το Σάββατο κατηγορώντας τον Μπαράκ Ομπάμα πως είχε «παγιδεύσει» με κοριούς το διαμέρισμά του στον Trump Tower, στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Ο Κόμεϊ όχι απλώς απέρριψε τις κατηγορίες, αλλά ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να πράξει το ίδιο με το αίτημα του προέδρου για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την υπόθεση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times ο διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας φέρεται να υποστηρίζει πως είναι λάθος οι ισχυρισμοί του Τραμπ και μάλιστα θεωρεί πως ο πλανητάρχης δεν έχει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του.

Υπενθυμίζουμε πως το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εξαπολύσει δριμεία κριτική στον Ομπάμα για την υπόθεση, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Τρομερό! μόλις ανακάλυψα ότι ο Ομπάμα είχε βάλει κοριούς στον πύργο Τραμπ, λίγο πριν από την νίκη. Δεν βρήκε τίποτα. Αυτό είναι Μακαρθισμός!», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος

Και συνέχιζε: «Είναι νόμιμο ένας πρόεδρος να βάζει κοριούς σε έναν υποψήφιο πρόεδρο κατά την προεκλογική του εκστρατεία;», εκτιμώντας πως «το γεγονός ότι ο Ομπάμα έβαλε κοριούς στα τηλέφωνά μου τον Οκτώβριο, λίγο πριν από τις εκλογές, θα ήταν μια ωραία υπόθεση για έναν καλό δικηγόρο».

Στο τελευταίο του τιτίβισμα ο αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για νέο σκάνδαλο Νίξον/Γουότεργκειτ και χαρακτήριζε τον Μπαράκ Ομπάμα «κακό ή άρρωστο».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών με θύμα τον ίδιο και δράστη τον Ομπάμα, καταγγέλλει ο Τραμπ

Ο Τραμπ ζητά από τον Κογκρέσο να εξετάσει κατάχρηση εξουσίας από τον Ομπάμα

Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να διατάξει υποκλοπές: Η απάντηση του Ομπάμα στον Τραμπ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ