ΚΟΣΜΟΣ

Απενεργοποιήθηκε τρομο-δέμα στο Μιλάνο τον Μάρτιο - Ερευνούν σύνδεση με Πυρήνες της Φωτιάς

Απενεργοποιήθηκε τρομο-δέμα στο Μιλάνο τον Μάρτιο - Ερευνούν σύνδεση με Πυρήνες της Φωτιάς
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Remo Casilli

Δέμα με εκρηκτικά είχε σταλεί σε οίκο αξιολόγησης τουΜιλάνου τον περασμένο Μάρτιο, όμως εντοπίσθηκε εγκαίρως και απενεργοποιήθηκε. 

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, το γεγονός αποκαλύφθηκε τώρα διότι οι Ιταλοί υπεύθυνοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αποφάσισαν να ασχοληθούν και πάλι με τον φάκελο των «Πυρήνων της Φωτιάς», που έχουν «διαρκείς διασυνδέσεις με την Ιταλία» και έχουν αποστείλει παρόμοια τρομο-δέματα στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, αλλά και τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπου τραυματίστηκε μια υπάλληλος.

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» έχουν απευθύνει σε κείμενά τους «χαιρετισμούς στην Ιταλική Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai» και είχαν εκφράσει την συμπαράστασή τους προς τους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο.

Πρόκειται για τα μέλη της Fai, που κρίθηκαν ένοχα από την ιταλική δικαιοσύνη για τον τραυματισμό στα πόδια του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Αnsaldo Nucleare, στην Γένοβα, στις 7 Μαΐου του 2012.

Η εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρει, τέλος, ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και άλλες αποστολές εκρηκτικών δεμάτων, μέσα στον Ιούνιο.

Η είδηση έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος τραυματίστηκε την Πέμπτη κατά την διάρκεια έκρηξης φακέλου στο όχημα του.

Ο κ. Παπαδήμος συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την ανακάλυψη του ποιος βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση, αλλά και να διαλευκανθούν πιθανόν κενά στην ασφάλεια της Βουλής, από τα μηχανήματα της οποίας πέρασε για έλεγχο ο φάκελος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ