ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα για την Ελλάδα στο Eurogroup

Τζανακόπουλος: Επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα για την Ελλάδα στο Eurogroup
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης για την επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήρης Τζανακόπουλος, ο οποίος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε τόσο στην πορεία της αξιολόγησης, όσο και στην διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ενώ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για επιβεβαίωση του πολύ θετικού κλίματος για την πορεία της αξιολόγησης και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τόσο από τη σύντομη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στη συνεδρίαση του Eurogroup όσο και από τα όσα δήλωσαν στη συνέχεια Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Είπε ότι επισημάνθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις για την γ' αξιολόγηση στην οποία όλες οι πλευρές σημειώνουν με ότι είναι δυνατό άμεσα να ολοκληρωθεί.

«Για τη Νέα Δημοκρατία, είναι πλέον φανερό ότι σε συνθήκες κατάρρευσης του αντιπολιτευτικού της αφηγήματος και παντελούς έλλειψης πειστικού σχεδίου για τη χώρα, επενδύει διαρκώς σε μια ακραία συντηρητική ατζέντα», πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σχολιάζοντας τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως «τέτοιες προβοκατόρικες, εγκληματικές ενέργειες δεν είναι ανεκτές σε ένα ευνομούμενο κράτος και οι δράστες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος».

Πρόσθεσε ακόμη πως ο πρωθυπουργός επικοινώνησε, αμέσως μετά το συμβάν, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών.

Αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως το τελικό ύψος του κοινωνικού μερίσματος, όσο και το ποιους θα αφορά, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του μήνα.

«Αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης φέρει προ των ευθυνών τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρώτη την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία, επιδίδεται σε υποδείξεις για το πώς πρέπει να αποδοθεί η υπεραπόδοση, δίχως να τοποθετείται επί της αρχής, δηλαδή στο αν πρέπει να αποδοθεί το κοινωνικό μέρισμα προς τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Επίσης, τόνισε πως το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η ΝΔ θα κάνει «έμπρακτα την αυτοκριτική της για τη στάση της πέρυσι, όταν καταψήφισε την απόδοση 617 εκατομμυρίων προς τους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν θα επιμείνει στην ίδια αντικοινωνική γραμμή αγνοώντας επιδεικτικά τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη».

Σε ό,τι αφορά τα Paradise Papers ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση, σε σχέση με τις αποκαλύψεις, η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ «από την οποία κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες, τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή».

«Διαβεβαιώνουμε, λοιπόν, τη ΝΔ ότι το σύνολο των ονομάτων που εμπεριέχονται στα Paradise Papers θα ελεγχθεί εξονυχιστικά με βάση τα προβλεπόμενα στον νόμο» τόνισε για να συμπληρώσει: «Ωστόσο, αν η ΝΔ μπορεί να μας διαφωτίσει προκαταβολικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις την καλούμε να το πράξει άμεσα και χωρίς μισόλογα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ