ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Ανταλλαγή πυρών» για Μνημόνια, βία και ονοματολογικό

Βουλή: «Ανταλλαγή πυρών» για Μνημόνια, βία και ονοματολογικό
EUROKINISSI

Σε πολύ υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Στις πρωτολογίες τους οι πολιτικοί αρχηγοί "αντάλλαξαν πυρά" για ζητήματα που αφορούσαν την έξοδο από το μνημόνιο, το αίτημα για πρόωρες εκλογές, τα Μνημόνια αλλά και τα φαινόμενα βίας.

Δείτε εδώ όσα είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στις πρωτολογίες τους

Τσίπρας: Καταδικάζω τις απειλές Ρουβίκωνα κατά Μητσοτάκη

Το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για πρόωρες εκλογές σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επίσης καταδίκασε τις απειλές που εκτόξευσε νωρίτερα σήμερα η ομάδα "Ρουβίκωνας" κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αναφέρθηκε, εκτός από το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης και στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

«Άκουσα την κ. Γεννηματά με άκρως επιθετικό τρόπο, ώρες-ώρες αλαζονικό και καμιά φορά υπερφίαλο, λες και ο κόσμος ξέχασε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον κ. Σαμαρά, μάλιστα, να ζητά με στόμφο εκλογές τώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, σχολιάζοντας πως δεν έχει καταλάβει αν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που έστειλε μία επιστολή πριν από λίγες ημέρες σε όλους τους αρχηγούς, όπου επεσήμαινε πόσο κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, πριν κλείσει η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία.

Γεννηματά σε Τσίπρα: Κάθε φορά που διαπραγματεύεστε μόνο δεινά έρχονται

Αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ άνοιξε τη δευτερολογία της στην Βουλή η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. «Δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα η διακοπή της διαπραγμάτευσης, αλλά αντίθετα είναι ευκαιρία», σημειώνοντας πως «κάθε φορά που διαπραγματεύεστε, μόνο δεινά έρχονται».

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενη στο καλοκαίρι του 2015, λέγοντας πως: «Μιλάτε εσείς για σεβασμό της ετυμηγορίας του λαού που προκηρύξατε δημοψήφισμα και αλλάξατε το αποτέλεσμα». «Γίνατε παλιό», είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας πως «το νέο είμαστε εμείς».

«Είμαστε οι μόνοι που παρουσιάσαμε πρόταση με 5 πυλώνες για έξοδο του τόπου από τα μνημόνια. Ούτε σήμερα μιλήσατε με συγκεκριμένα πράγματα, γενικολογίες και αοριστίες», συνέχισε.

Μητσοτάκης: Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί

«Καλοδεχούμενη η καταδίκη της απειλής που δέχτηκα από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα», είπε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας παράλληλα λόγο για επιλεκτική ανοχή της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως διαστρεβλώνει τα λεγόμενά του, σημειώνοντας πως «ή δεν σας ενημερώνουν σωστά, ή ψεύδεστε συνειδητά», ενώ σχολιάζοντας την αναφορά του για ιδεολογική συγγένεια της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, του υπενθύμισε πως «εσείς μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση».

Λεβέντης: Να πάρει η κυβέρνηση ξεκάθαρη θέση στη δράση του Ρουβίκωνα

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη θέση της απέναντι στα φαινόμενα βίας και τη δράση του Ρουβίκωνα, ζήτησε στη δευτερολογία του ο Βασίλης Λεβέντης. «Πρέπει η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι είναι. Ακτιβιστές ή προκαλούν βία με την συμπεριφορά τους και την δράση τους», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ