ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά σε Τσίπρα: Κάθε φορά που διαπραγματεύεστε μόνο δεινά έρχονται

Γεννηματά σε Τσίπρα: Κάθε φορά που διαπραγματεύεστε μόνο δεινά έρχονται
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ άνοιξε τη δευτερολογία της στην Βουλή η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. «Δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα η διακοπή της διαπραγμάτευσης, αλλά αντίθετα είναι ευκαιρία», είπε, σημειώνοντας πως «κάθε φορά που διαπραγματεύεστε, μόνο δεινά έρχονται».

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενη στο καλοκαίρι του 2015, λέγοντας πως: «Μιλάτε εσείς για σεβασμό της ετυμηγορίας του λαού που προκηρύξατε δημοψήφισμα και αλλάξατε το αποτέλεσμα». «Γίνατε παλιό», είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας πως «το νέο είμαστε εμείς».

«Είμαστε οι μόνοι που παρουσιάσαμε πρόταση με 5 πυλώνες για έξοδο του τόπου από τα μνημόνια. Ούτε σήμερα μιλήσατε με συγκεκριμένα πράγματα, γενικολογίες και αοριστίες», συνέχισε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι:

Υπάρχουν εποχές που εξαιρούνται από το λόγο σας και την ευαισθησία σας. Είπα σήμερα, θα πει για τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ 2004- 2009, αλλά μετά είπατε για το χρέος και είπατε όχι δεν υπήρχε πρόβλημα χρέους. Μέχρι πότε θα τους καλύπτετε; Τι σας ενώνει;

«Έχετε γίνει ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ με την πολιτική σας. Μιλάτε για καθαρή έξοδο. Πέραν του ότι έχετε δρομολογήσει μέτρα για τα επόμενα χρόνια, τι είδους επιτροπεία παζαρεύετε;», σημείωσε.

Αναφερόμενη στο πλεόνασμα σημείωσε ότι αυτό επετεύχθη από την αδυσώπητη φορολογία. «Έχετε βάλει θηλιά στο λαιμό της χώρας» τόνισε η Φώφη Γεννηματά

Για το χρηματοδοτικό μαξιλάρι ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν αυτό διασφαλίζει τη χώρα όταν η κυβέρνηση αφήνει πίσω την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις, ενώ του έθεσε τα εξής ερωτήματα:

Θα μπορούν ναι ή όχι οι εταίροι να αποφασίζουν στο Eurogroup και νέα μέτρα και μάλιστα ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης;

Θα συνεχίσετε να στηρίζετε το νόμο Κατρούγκαλου που υπονομεύει την κοινωνική ασφάλιση;

«Ακούγεται πολύ η κριτική ότι το ΠΑΣΟΚ έκοψε τις συντάξεις. Τότε υπήρχε έλλειμμα τώρα τις κόβετε για να πετύχετε το υπερπλεόνασμα για να παραμείνετε στην εξουσία.

Παθαίνω αλλεργία όταν ακούω μία κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τα πρέπει και τα θα. Ποιος σας εμπόδισε τόσα χρόνια να πραγματοποιήσετε τις πολιτικές σας; Υπερηφανεύεστε ότι μειώνετε την ανεργία. Μοιράζετε κάθε θέση εργασίας στα δύο, με μικρότερες αμοιβές», είπε ακόμη η κα. Γεννηματά.

Τα ψέματα τελείωσαν σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι: «Για να γίνουν παρελθόν τα μνημόνια πρέπει να γίνετε πολιτικά παρελθόν εσείς κ. Τσίπρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ