ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Παπαδήμου

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Παπαδήμου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε πριν λίγη ώρα, τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια επιχείρηση πολιτικής εκμετάλλευσης της επίθεσης από τη ΝΔ

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται κατά της ΝΔ και του "μινιτακού κατεστημένου" εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

"Την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ.Παπαδήμου ακολούθησε μια άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσής της από τη ΝΔ και από συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο.Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες.Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί τελικά κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση που χαρίζει σε όσους κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αυτό που επιζητούν: να γίνουν το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο".

Παραμένει στην εντατική ο Παπαδήμος

Παραμένει στηνεντατικήο πρώην πρωθυπουργόςΛουκάς Παπαδήμος, όμως ηκατάσταση του είναι σταθερή, σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν, που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

«Ο πρώην πρωθυπουργός κύριος Λουκάς Παπαδήμος παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει:

«Πραγματοποιήθηκαν αλλαγές τραυμάτων επί κλίνης από την ιατρική ομάδα και διαπιστώθηκε ομαλή εξέλιξη των τραυμάτων».

Η ανακοίνωση των θεραπόντων ιατρών του κ. Παπαδήμου κλείνει τονίζοντας πως η υγεία του δεν παρουσιάζει επιπλοκές και θα παραμείνει στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας για το επόμενο 24ωρο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών για την επίθεση εις βάρος του και ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η πιθανότητα ύπαρξης κενού ασφαλείας στο πιο καλά φρουρούμενο αλλά και ελεγχόμενο σημείο της Αθήνας, τη Βουλή των Ελλήνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ