ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Κοντονή για την υπόθεση Καμμένου

Παρέμβαση Κοντονή για την υπόθεση Καμμένου
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει ο Σταύρος Κοντονής μετά τις αναφορές της αντιπολίτευσης σε «βορβορώδεις αποκαλύψεις» για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για επαφές του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη.

«Βορβορώδης κατάσταση και βροντώδης είναι όταν συμφέροντα υπαγορεύουν λόγο στα κόμματα και διαμορφώσουν δια των φιλικών τους μέσων, κλίμα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Σταύρος Κοντονής επεσήμανε ότι η έρευνα για τη διάχυση 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και διαβεβαίωσε ότι θα ελεγχθεί εάν παραβιάστηκε ο κανονισμός της φυλακής. «Την αλήθεια θα τη μάθουμε, ελπίζω να μην εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολίτης σε αυτή την υπόθεση που θα σκόρπιζε το θάνατο σε νέα παιδιά και θα έφερνε σε απόγνωση εκατοντάδες οικογένειες», είπε.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου που μίλησε για «βορβορώδεις αποκαλύψεις ή πληροφορίες», καλώντας την κυβέρνηση να διαψεύσει ή να διευκρινίσει σε βάθος την υπόθεση.

Στην συζήτηση παρενέβη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα της καταγγελλόμενης παρέμβασης δεν μπορεί να συζητηθεί στη Βουλή γιατί προέκυψε από μια είδηση που αφορά παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ