ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Κατοχύρωσε τις 1.300 μονάδες - «Ψήφος εμπιστοσύνης» από την Deutsche Bank

ΧΑ: Κατοχύρωσε τις 1.300 μονάδες - «Ψήφος εμπιστοσύνης» από την Deutsche Bank
ΙΝΤΙΜΕ - ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σταθερά ανοδική ήταν η κίνηση των μετοχών σήμερα Τρίτη 22/8 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ξεπέρασε για ακόμα μία φορά το επίπεδο των 1.300 μονάδων, με ώθηση από τους ευρωπαϊκούς δείκτες και την χθεσινή ανάκαμψη στην Wall Street, αλλά και την «ψήφο εμπιστοσύνης» από την Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 1.300,47 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,18%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 92,24 εκατ. ευρώ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σήμερα είχαν οι τραπεζικές μετοχές με φόντο τις νέες αναλύσεις των ξένων οίκων που διαβεβαίωσαν ότι τα περιθώρια δεν έχουν εξαντληθεί. Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank έθεσε τις τιμές στόχους στις τράπεζες έως και 50% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Μάλιστα, στην έκθεση της αναφέρει πως η εξαιρετική απόδοση που έχει σημειώσει ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος από τις αρχές του έτους με ράλι που κινείται στο 60% περίπου, καταδεικνύει την ταχεία αλλαγή στο επενδυτικό κλίμα.

Μάλιστα, οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών υπερβαίνουν ακόμη και εκείνες των ευρωπαϊκών τραπεζών, με τους εκτιμωμένους δείκτες P/E για το 2024 να βρίσκονται τώρα στο εύρος 6-7x και τους δείκτες λογιστικής αξίας P/TBV στο 0.6-0.8x για απόδοση ιδίων κεφαλαίων RoTE στο 9-12%.

Όπως αναφέρεται, η Deutsche Bank αναμένει ότι οι ισχυρές αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών θα συνεχιστούν, με τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα NII να είναι πιθανό να κορυφωθούν το τρίτο τρίμηνο, λόγω του αυξανόμενου κόστους χρηματοδότησης και να σταθεροποιηθούν στη συνέχεια, πριν αρχίσουν να μειώνονται το 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ