ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επενδυτική βαθμίδα και Alpha Bank έφεραν άνοδο αλλά χωρίς διάρκεια

Χρηματιστήριο: Επενδυτική βαθμίδα και Alpha Bank έφεραν άνοδο αλλά χωρίς διάρκεια
INTIME NEWS / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ (Φωτογραφία Αρχείου)

Με άνοδο κοντά στο 1%, στις 1.184 μονάδες έκανε ποδαρικό στη νέα εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης Τιμών το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ώθηση τόσο την αναβάθμιση της ελληνική οικονομίας από τον S&P το βράδυ της Παρασκευής, όσο και από την είδηση για το σημαντικό deal συνεργασίας μεταξύ Alpha Bank και UniCredit.

Ωστόσο, κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο ΓΔΤ δεν κατάφερε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο και έκλεισε πτώση 0,10%, υπό το βάρος της επιδείνωσης που δείχνει η επενδυτική διάθεση διεθνώς.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη συμφωνία που ανακοινώθηκε με την UniCredit η μετοχής της Alpha bank τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μέχρι να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την πολυεπίπεδη συμφωνία της ελληνικής με την ευρωπαϊκή τράπεζα.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής 20/10 ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε σε BBB- με σταθερή προοπτική την ελληνική οικονομία, χαρίζοντας της έτσι την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, δεύτερη φορά φέτος.

Η σημαντική δημοσιονομική εξυγίανση που έχει επιτευχθεί, η πολιτική σταθερότητα που επιτρέπει τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορείας και η συνεχιζόμενη μείωση του δημοσίου χρέους είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες που έδωσαν στην χώρα την θετική αξιολόγηση, σύμφωνα με την έκθεση του Standard & Poor's.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ