ΧΡΗΜΑ

Μέχρι τα τέλη του 2023 η υποβολή αιτήσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων

Μέχρι τα τέλη του 2023 η υποβολή αιτήσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων
PEXELS

Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου παρατείνεται η δυνατότητα κατάθεσης για τις αιτήσεις στα καθεστώτα ενίσχυσης επιχειρήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου.

Συγκεκριμένα, έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στη 2η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Μεταποίηση-Εφοδιαστική Αλυσίδα» και την 2η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός είναι η ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων που ανήκουν στον τομέα της μεταποίησης, πλην της μεταποίησης των γεωργικών προϊόντων, και των επενδυτικών σχεδίων στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, με αντικείμενο την τεχνολογική, παραγωγική, διοικητική και οργανωτική αναβάθμιση, καθώς και την καινοτόμο και εξωστρεφή ανάπτυξη και μεγέθυνση, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης των επιχειρήσεων στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Σημειώνεται ότι, επιτρέπεται η υποβολή επενδυτικού σχεδίου που έχει ήδη υποβληθεί στην 1η προκήρυξη των καθεστώτων, με την προϋπόθεση της προηγούμενης κατάθεσης αιτήματος απόσυρσης στην αρμόδια υπηρεσία ή την προηγούμενη έκδοση απορριπτικής απόφασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ