ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο S&P αναβάθμισε τον ΟΤΕ σε ΒΒΒ+

Ο S&P αναβάθμισε τον ΟΤΕ σε ΒΒΒ+

Στην αναβάθμιση σε ΒΒΒ+ από ΒΒΒ της πιστοληπτικής ικανότητας του ομίλου ΟΤΕ προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor's, τρεις βαθμίδες πάνω από την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, δείχνοντας το δρόμο για ακόμα υψηλότερες επιδόσεις. 

Σύμφωνα με τον οίκο, η κίνηση αντανακλά την πρόσφατη αναβάθμιση της μητρικής εταιρείας του ΟΤΕ, Deutsche Telekom, αλλά και την προσδοκία του οίκου ότι το αυτόνομο οικονομικό προφίλ του ΟΤΕ θα παραμείνει ισχυρό.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο οίκος στην έκθεση του, το ισχυρό χρηματοοικονομικό προφίλ του ΟΤΕ υποστηρίζεται από την ηγετική του θέση στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, τα σημαντικά του κέρδη και η συνετή οικονομική πολιτική που ακολουθεί και παράλληλα αναμένει ότι η χρηματοοικονομική μόχλευση του ΟΤΕ θα παραμείνει στα επίπεδα του 0.8x με 0.9x, ενώ η αναλογία ελεύθερων ταμειακών προς το χρέος θα ξεπεράσει το 40%.

Ο οίκος θεωρεί ότι ο ισολογισμός του ΟΤΕ παραμένει ισχυρός, με τον όμιλο να παράγει συμπαγείς ελεύθερες ταμειακές ροές και να επωφελείται από την ισχυρή ρευστότητά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ