ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο διάλογος Τσακαλώτου-Τσίπρα: «Δεν μπορούμε να πάμε έτσι» - «Να το συζητήσουμε»

Ο διάλογος Τσακαλώτου-Τσίπρα: «Δεν μπορούμε να πάμε έτσι» - «Να το συζητήσουμε»
Πιο έντονη ήταν η κουβέντα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με τον Πάνο Σκουρλέτη CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

«Η γλώσσα του σώματος παραπλάνησε πολλούς ως προς την ένταση της συζήτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη σειρά του συνεδρίου», αναφέρουν στο CNN Greece αυτόπτες κι αυτήκοοι μάρτυρες των όσων συνέβησαν το επεισοδιακό απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο.

«Δεν μπορούμε να πάμε έτσι», έλεγε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με τον τελευταίο να είναι κατευναστικός, καλώντας να το «συζητήσουμε».

Οι παρεμβάσεις, άλλωστε, του κ. Τσίπρα από το πόντιουμ του συνεδρίου λίγη ώρα αργότερα κινήθηκαν σε κατευναστικούς τόνους, αναγνωρίζοντας πως στις κάλπες για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στις 15 Μαΐου θα έπρεπε να προστεθεί και μία ακόμα για τις καταστατικές αλλαγές.

Από την άλλη, πιο έντονη ήταν η κουβέντα του με τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος, μάλιστα, είχε καλέσει τους σύνεδρους της Ομπρέλας να μην πάρουν μέρος στην ψηφοφορία για το αν η απόφαση για τις καταστατικές αλλαγές- κυρίως για τον τρόπο εγγραφής νέων μελών- θα λαμβανόταν στις 15 Μαΐου, όπως πρότεινε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ως συμβιβαστική λύση.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να απάντησε στον κ. Σκουρλέτη πως δεν μπορούσε να γίνει καταμέτρηση εκείνη τη στιγμή, όπως ζητούσε ο πρώην γραμματέας του κόμματος, και πως οι πραγματικοί συσχετισμοί των συνέδρων- αν λαμβανόταν η ψήφος εκείνων από την περιφέρεια που είχαν αποχωρήσει πιστεύοντας ότι το συνέδριο είχε λήξει με την ομιλία του προέδρου- ήταν διαφορετικοί από το φαινομενικό αποτέλεσμα της ισοπαλίας.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται πως με τις κάλπες για την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και προέδρου θα στηθεί ξεχωριστή διαδικασία έγκρισης ή απόρριψης των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί στην ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Καταστατικού.

«Οι τροπολογίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να ψηφιστούν στο τέλος του συνεδρίου, καθώς η καταμέτρηση ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί σε χρονικά πλαίσια ανεκτά ιδιαίτερα για τους συνέδρους της περιφέρειας που ήταν υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν. Η απόφαση του σώματος του τρίτου συνεδρίου είναι να στηθεί ξεχωριστή κάλπη κατά την ημέρα της ψηφοφορίας για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή, στην οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι σύνεδροι συμμετείχαν στις διαδικασίες για την καταστατική αλλαγή που αφορά την εκλογή από τη βάση, δηλαδή 4.688 σύνεδροι.»

Διαβάστε επίσης:

Το δράμα κρυβόταν στο φινάλε - Η ένταση και τα πολιτικά μηνύματα του Συνεδρίου

Ρίχνει τους τόνους ο Τσίπρας, εμμένει ο Τσακαλώτος μετά την ένταση

Ένταση μεταξύ Τσίπρα-Τσακαλώτου - Κάλπη και για τις καταστατικές αλλαγές στις 15/5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ