ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δέσμευση για μπόνους σε συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση τον Ιανουάριο

Μητσοτάκης: Δέσμευση για μπόνους σε συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση τον Ιανουάριο
«Θέλω να κόψω ένα κομμάτι για τους διασώστες της ΕΜΑΚ. Αυτά τα παιδιά αξίζουν το χειροκρότημά σας» ανέφερε ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σε νέες δεσμεύσεις προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ στην Αργυρούπολη, σε μία σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων η στήριξη των συνταξιούχων που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις λόγω της προσωπικής διαφοράς, ενώ παράλληλα επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους η πρώτη κάλπη αποτελεί κρίσιμο σταυροδρόμι για τις επερχόμενες εκλογές.

Μπόνους στήριξης στους συνταξιούχους

Με το βλέμμα στραμμένο στους συνταξιούχους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «το γεγονός ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για πρώτη φορά είχαμε σημαντική αύξηση συντάξεων εδώ και 12 χρόνια. Και επειδή όπου πηγαίνω ακούω κάποια δικαιολογημένα παράπονα για το θέμα της προσωπικής διαφοράς, μπορώ να σας πω: κάντε λίγο υπομονή, θα υπάρχουν καλές εξαγγελίες και για τους συνταξιούχους που δεν είδαν καμία αύξηση τον τελευταίο μήνα».

«Κρίσιμη η πρώτη εκλογική αναμέτρηση»

Τους λόγους για τους οποίους είναι κρίσιμη η πρώτη κάλπη εξήγησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας «η πρώτη εκλογική αναμέτρηση είναι η κρίσιμη κάλπη. Αυτή θα στείλει το μήνυμα τού ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη τετραετία».

Εστίασε, δε, στα διλήμματα που παρουσιάζονται: «Δεν είναι "Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία" - "Κοινωνική δικαιοσύνη ή αυταρχισμός" κάποια αφηρημένα πράγματα τα οποία ακούω από την αξιωματική αντιπολίτευση» είπε. Και εξήγησε: «Τα πράγματα είναι απλά: «Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;».

  • Θα κατοχυρώσουμε όλα τα κεκτημένα αυτής της 4ετίας, πρωτίστως τους χαμηλότερους φόρους ή θα ξαναβρεθούμε με μία κυβέρνηση που θα τσακίσει τη μεσαία τάξη όπως το έκανε μεταξύ 2015-2019;
  • Θα εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας όπως το κάναμε με μεγάλη επιτυχία ή θα ξανακάνουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι;
  • Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να κάνουμε στοχευμένες επενδύσεις σε εξοπλισμούς ή θα παραδοθούμε σε άλλες γεωπολιτικές αναζητήσεις που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες και όχι χώρες του δυτικού κόσμου;
  • Και τελικά το πιο σημαντικό: Ποιος πρέπει να κυβερνά αυτό τον τόπο; Η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ – ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό είναι το τελικό ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις κάλπες της Άνοιξης» είπε.

«Μπορούμε να ζούμε φιλικά με την Τουρκία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί, όπως έκανε και νωρίτερα το πρωί της Κυριακής (12/2) με ανάρτησή του στα social media στους διασώστες της ΕΜΑΚ που πήγαν στην Τουρκία. Οπως σημείωσε είναι μια απόδειξη πως «δεν χωρίζει τίποτα του λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Μπορούμε να ζούμε φιλικά».

«Θέλω να κόψω ένα κομμάτι για τους διασώστες της ΕΜΑΚ. Αυτά τα παιδιά αξίζουν το χειροκρότημά σας» ανέφερε, με άπαντες να σηκώνονται και να χειροκτροτούν. Και συνπλήρωσε «Γιατί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και απέδειξαν ότι τους λαούς μας δεν τους χωρίζει τίποτα. Ότι μπορούμε να ζούμε φιλικά με την Τουρκία. Και ότι τελικά οι σχέσεις μας είναι πιο βαθιές και στις δύσκολες στιγμές φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο δυνατή εικόνα και για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων από αυτή του διασώστη της ΕΜΑΚ με Τούρκο συνάδελφό του να βγάζουν μαζί από τα συντρίμμια του καταστροφικού σεισμού ένα νεαρό κοριτσάκι. Και εύχομαι μέσα από αυτό το δράμα. Αυτή την ανείπωτη καταστροφή, ανθρωπιστική αλλά και σε επίπεδο υποδομών – μιλούσα πριν από λίγο με τον Υπουργό Εξωτερικών που γύρισε από την Τουρκία – μιλάμε για μια πρωτοφανή καταστροφή. Να ξεπηδήσει τουλάχιστον κάτι καλό σε ότι αφορά στις σχέσεις των δύο λαών».

«Αυτό το κομμάτι λοιπόν το αξίζουν τα στελέχη της ΕΜΑΚ όπως το αξίζουν κι όλοι όσοι φορούν το εθνόσημο και ξαγρυπνούν 365 μέρες το χρόνο για να μπορούμε εμείς κοιμόμαστε ήσυχοι. Η πατρίδα τους οφείλει πολλά και γνωρίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι η δίκη μας παράταξη είναι στο πλευρό τους» κατέληξε.

Πολιτικές για τη διαχείριση της ακρίβειας

Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της αύξησης του κόστους ζωής και της ακρίβειας δήλωσε «και αναλογιστείτε τι κάνουμε τώρα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας: Τη στήριξη που έχουμε δώσει σε νοικοκυριά, το γεγονός ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα τεθεί σε λειτουργεί το Market Pass το οποίο θα δώσει 10% έκπτωση σε όλες τις αγορές που θα κάνετε στο super market».

«Η Ελλάδα πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είναι «πιο ισχυρή οικονομικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά, πιο συνεκτική κοινωνικά και αυτό παρά το γεγονός ότι, όπως ξέρετε, αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλες φουρτούνες, αυτά τα τέσσερα χρόνια: Μία πανδημία, έναν επιθετικό γείτονα, μεγάλες προσφυγικές πιέσεις και τώρα ένα πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών παγκοσμίως που έχουμε δει εδώ και σαράντα χρόνια. Κι όμως, απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις καταφέραμε και σταθήκαμε κοντά στους πολίτες, πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Θυμηθείτε τα χρόνια της πανδημίας και πως στηρίξαμε τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, ξοδεύοντας παραπάνω από 40 δισεκατομμύρια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ