ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανεξελέγη Πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας

Επανεξελέγη Πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ισχυρή πλειοψηφία ανανεώθηκε η θητεία του Κωνσταντίνου Τασούλα στη θέση του Προέδρου της Βουλής με 249 ψήφους.

Συγκεκριμένα, στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε 249 βουλευτές από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση υπερψήφισαν τον κ. Τασούλα, ενώ 51 βουλευτές από τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν «παρών».

Ο Πρόεδρος της Βουλής στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πρότεινε την ανανέωση της θητείας του, τους βουλευτές που τον στήριξαν αλλά και τους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας, των Ιωαννίνων που τον ψήφισαν για άλλη μια φορά.

«Παραλαμβάνουμε τη σκυτάλη από το παραγωγικότερο Κοινοβούλιο των τελευταίων 40 ετών με περισσότερους από 400 νόμους, αριθμός αυξημένος κατά 50% από το προηγούμενο. Εμείς δικαιούμαστε από τα τέλη του 2024 να είμαστε προτείνουσα βουλή για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Συμμετέχουμε σε μια Βουλή που αναβαθμίστηκε ενεργειακά, σε μια βουλή που σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού συντήρησε την όψη της, που άνοιξε μετά από 12 χρόνια τα ανθοπωλεία, που αναλαμβάνει εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και στο εσωτερικό και το εξωτερικό», ανέφερε ο Κώστας Τασούλας και διαμήνυσε προς τα κόμματα που εισήλθαν για πρώτη φορά στη Βουλή πως θα διαφυλάξει την απρόσκοπτη λειτουργία και το κύρος της.

Θα ακολουθήσει η εκλογή των Αντιπροέδρων της Βουλής. Από τη ΝΔ για τις θέσεις των τριών Αντιπροέδρων προτείνονται οι κ.κ. Πλακιωτάκης, Γεωργαντάς και Μπούρας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη, από το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από τους Σπαρτιάτες ο Πέτρος Δημητριάδης, από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος, από τη Νίκη ο Γιώργος Αποστολάκης κι από την Πλεύση Ελευθερίας ο Μιχάλης Χουρδάκης.

Τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου έχουν συνασπιστεί για τη μη εκλογή του υποψηφίου των Σπαρτιατών γι αυτό και θα ψηφίσουν «παρών», αφού στο ψηφοδέλτιο δεν υπάρχει η δυνατότητα του «όχι».

Συγκινημένος αποχαιρέτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης

Ο επί χρόνια Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης αποχαιρέτησε συγκινημένος την έδρα, ευχαριστώντας όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί στο έργο του τα χρόνια που κατείχε το αξίωμα του Αντιπροέδρου. «Μπορεί η η έδρα να φαντάζει ψηλά αλλά ουδέποτα την αντιμετώπισα αφ' υψηλού. Επέλεξα να παραμείνω προσγειωμένος, να ενώσω και να φτιάξω γέφυρες. Από αύριο θα ξεκινήσουμε από το ίδιο υψόμετρο στα ίδια έδρανα αλλά με διαφορετικές ισορροπίες. Θέλω να επενδύσουμε στη σύνεση και την αλήθεια των προθέσεών μας», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ