ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρές δηλώσεις μετά τις διαγραφές - «Φωνές» για παρέμβαση Τσίπρα

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρές δηλώσεις μετά τις διαγραφές - «Φωνές» για παρέμβαση Τσίπρα
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Εκτός ορίων φαίνεται ότι βρίσκεται η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ , αφού οι διαγραφέντες σηκώνουν το γάντι που έριξε ο Στέφανος Κασσελάκης, αμφισβητώντας ευθέως τον πρόεδρο και καταγγέλλοντας σχέδιο διάλυσης του κόμματος.

Αν και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει οριστεί για τις 11 και 12 Νοεμβρίου, ωστόσο ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το κόμμα θα οδηγηθεί ενιαίο σε αυτή, χωρίς να έχουν προηγηθεί εξελίξεις.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη διευκρίνισαν πως «θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες» ωστόσο ήδη οι αναταράξεις εντός κόμματος είναι ισχυρές.

«Δεν έχουμε μόνο έλλειψη σεβασμού προς το εκλογικό αποτέλεσμα και την ίδια τη διαδικασία, έτσι όπως αυτή προβλέπεται από το καταστατικό, δηλαδή εκλογή από τη βάση. Έχουμε μια έλλειψη σεβασμού και προς το πρόσωπο του Προέδρου αλλά και των υπολοίπων μελών του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε ο Νίκος Φίλης καταλογίζοντάς του σχέδιο εκφυλισμού και διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι λυπηρό ότι τον ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό που έγινε μέλος πριν από έναν μήνα» είπε ο Νίκος Φίλης.

Το μήνυμα ότι «δεν έχω καμία διάθεση να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ» έστειλε το πρωί της Τρίτης ο Δημήτρης Βίτσας.

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί» είπε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για «απαξίωση και γελοιοποίηση του χώρου» έκανε λόγο σχολιάζοντας τη διαγραφή του ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ζητούν παρέμβαση Τσίπρα

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου πληθαίνουν τα στελέχη που ζητούν την παρέμβαση του τέως προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

«Πρέπει να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά σέβομαι και την ίδια την επιλογή του (να μην μιλήσει)» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Δημήτρη Βίτσα.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε σχετικά με τον αν χρειάζεται η παρέμβαση του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα πως «θα ευχόμουν να γίνει ή να έχει γίνει χωρίς να το μάθουμε ποτέ … Ο Αλ. Τσίπρας έχει χειριστεί πολύ πιο έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και δεν το μάθατε ποτέ, πιστεύω ότι έχει το know how» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε με δηλώσεις του και ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτας, θέτοντας ζήτημα καταλληλότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ