ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αιχμές» Βίτσα για Τσίπρα: Η σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ευθύνη όλων

«Αιχμές» Βίτσα για Τσίπρα: Η σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ευθύνη όλων
Ο Δημήτρης Βίτσας EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Τις ευθύνες που βαραίνουν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τη σημερινή κατάσταση του κόμματος επεσήμανε ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ σημείωσε πως «όσο περνάνε οι ημέρες» η τοποθέτηση του πρώην αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τους εσωκομματικούς διαξιφισμούς «χάνει την αξία της».

Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ για τον νέο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε: «Αυτόν εκλέξαμε, δεν υπάρχει κριτική σε αυτό. Πέρυσι στο συνέδριο ήμουν εισηγητής της άλλης πρότασης, πήρε 25% του συνεδρίου, 75% πήρε η πρόταση Τσίπρα. Δεν έχει να κάνει με τον κ. Κασσελάκη, αλλά με την όλη διαδικασία».

Εξηγώντας τις εσωτερικές διαδικασίες εκλογής προέδρου σχολιάζει σκωπτικά: «Για να είναι κάποιος μέλος της επιτροπής πειθαρχικού πρέπει να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πέντε χρόνια. Για να βγει πρόεδρος, μπορεί να είναι μέλος και ένα μήνα και μπορεί να ψηφίσεις τον πρόεδρο με δύο ευρώ».

«Αποδέχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών αρκεί να υπάρχει πλαίσιο που να επιτρέπει να λειτουργήσω με τη δική μου άποψη. Η υποταγή δεν είναι επιλογή» συμπλήρωση.

«Επίδειξη ισχύος η διαγραφή ατόμων που εξέφρασαν διαφορετική άποψη»

Ερωτώμενος εάν ο κ. Κασσελάκης επιδιώκει την υποταγή, απάντησε ότι «η πρόταση να πάνε στο πειθαρχικό τρεις άνθρωποι που είπαν μια διαφορετική άποψη, έστω και με την ένταση που την είπαν, είναι επίδειξη ισχύος ή νομίζει ο ίδιος ότι είναι επίδειξη ισχύος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δικός μας, εμείς είμαστε του ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του» υπογράμμισε αναφορικά με το εάν κυριαρχούν ιδιοκτησιακές αντιλήψεις για το κόμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ