ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φανάρι για τα Θεοφάνεια Κασσελάκης - Ανδρουλάκης - Δύο «ξένοι» στην ... ίδια Πόλη

Στο Φανάρι για τα Θεοφάνεια Κασσελάκης - Ανδρουλάκης - Δύο «ξένοι» στην ... ίδια Πόλη
Ο Στέφανος Κασσελάκης στον πατριαρχικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στον πατριαρχικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι βρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία για τα Θεοφάνεια.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, μάλιστα, κάθισαν στην πρώτη σειρά καθισμάτων, ωστόσο, από τις δύο αντίθετες άκρες τους.

Οι δύο πολιτικοί αναμένεται στη συνέχεια να παρευρεθούν στον καθαγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μεσημέρι θα παραστεί σε επίσημο γεύμα στο Πατριαρχείο, ενώ αναμένεται να συναντήσει και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Την Κυριακή ο κ. Κασσελάκης θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί τη Μεγάλη του Γένους Σχολή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται ήδη εδώ και μερικές μέρες στην Κωνσταντινούπολη και την Πέμπτη 4/1 επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην Πόλη καθώς και το συνεχές ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.

9Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι Πηγή: Γ.Τ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)

Ο κ. Ανδρουλάκης δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το σύγγραμμα «Ιστορία των Επαναστάσεων της Κρήτης» έκδοσης του 1893, που υπήρξε η πρώτη απόπειρα καταγραφής της Ιστορίας της Κρήτης από το 1204 έως το 1834.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ