ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία: Δεν θα δεχθώ επιχειρηματικά συμφέροντα να ελέγχουν το κόμμα

Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία: Δεν θα δεχθώ επιχειρηματικά συμφέροντα να ελέγχουν το κόμμα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

«Δεν πρόκειται να δεχθώ επιχειρηματικά συμφέροντα να ελέγχουν με οποιοδήποτε τρόπο το κόμμα. Για μένα είναι κόκκινη γραμμή», φέρεται να είπε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Αναμένεται, μάλιστα, να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τα κομματικά ΜΜΕ.

Ως προς τη δανειακή σύμβαση προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε «Αυγή» και «Κόκκινο» το δώρο Χριστουγέννων, σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν ήταν εύκολη απόφαση και για τον ίδιο, αφού έπρεπε να την εξηγήσει και στην οικογένειά του.

«Δεν ήταν ούτε για μένα ευχάριστο που βρέθηκαν τα ΜΜΕ σε αυτήν τη θέση», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς την κομματική πειθαρχία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συμφώνησαν με τον κ. Κασσελάκη πως είναι αυτονόητη η θετική ψήφος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανάπτυξε την πρόταση που έχει καταθέσει μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Κώστα Ζαχαριάδη για ένταξη στους Ευρωσοσιαλιστές, με τον κ. Κασσελάκη να σημειώνει πως το θέμα θα συζητηθεί στο συνέδριο, αν και μίλησε για την πρόσφατη εμπειρία του στις Βρυξέλλες όπου το LEFT περιμένει από το ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί μιας σύγχρονης Αριστεράς.

Ο κ. Κασσελάκης, εξάλλου, πρότεινε και η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε ομόφωνα να ονομαστεί το κτίριο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σε «Μίμης Δαρειώτης» προς τιμή του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και πρώην οικονομικού διευθυντή του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ