ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπουργό Βιομηχανίας Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπουργό Βιομηχανίας Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Βιομηχανίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Γραφειο Τυπου πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan Ahmed Al Jaber.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με αμοιβαία επωφελείς συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τομέα στον οποίο η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παρουσία του Πρωθυπουργού υπεγράφη η δεσμευτική Συμφωνία Χρηματοδότησης και Υλοποίησης του έργου μετατροπής του Πόρου σε «GR-eco Island», μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης, που εκπροσωπείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και της MASDAR, η οποία είχε ανακοινωθεί στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) στο Ντουμπάι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπεγράφη ακόμα η δεύτερη ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και του επενδυτικού ταμείου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων MUBADALA Investment Co., για την από κοινού ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ