ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Στόχος της κυβέρνησης τα κερδοσκοπικά πανεπιστήμια

Ανδρουλάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Στόχος της κυβέρνησης τα κερδοσκοπικά πανεπιστήμια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κριτική στην κυβέρνηση για την ίδρυση μη κρατικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνοντας πως «αυτό που πιστεύουν, αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια». 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην έκθεση Food Expo, κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Παρασκευή (8/3) στη Βουλή ανέφερε πως «υποστηρίζουν ο υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης, και ο πρωθυπουργός ότι νομοθετούν τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής είχε άλλη άποψη, αυτή που έχουμε και εμείς, ότι πρόκειται για κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, διότι δεν γίνεται ένα fund του εξωτερικού με μη ένα κερδοσκοπικό ίδρυμα του εξωτερικού να ιδρύουν ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα στην Ελλάδα».

«Γι' αυτό ζητήσαμε από την κυβέρνηση να δεσμευτεί από τώρα ότι στη συνταγματική αναθεώρηση, το περιεχόμενο του κειμένου θα μιλά για μη κρατικά μη κερδοσκοπικά. Αυτή που είναι η πρότασή μας, εξαρχής, για να δώσουμε την απαιτούμενη συναίνεση και να αναθεωρηθεί το άρθρο 16» συμπλήρωσε.

Για να καταλήξει πως «δεν υπήρξε καμία δέσμευση. Εν αντιθέσει υπήρξε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, γιατί μάλλον το ερώτημα αυτό φανέρωσε την πραγματική τους ατζέντα. Αυτό που πιστεύουν, αυτό που θέλουν να πετύχουν: ιδιωτικά, κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ