ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου για απόσυρση υποψηφιότητας Ασημακοπούλου: Το ερώτημα παραμένει αμείλικτο

Κούλογλου για απόσυρση υποψηφιότητας Ασημακοπούλου: Το ερώτημα παραμένει αμείλικτο

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου

INTIME NEWS/ Mathieu CUGNOT

Για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου από την κυρία Ασημακοπούλου, κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, για την απόσυρσή της από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, στον απόηχο της υπόθεσης των email, που έστειλε στους ομογενείς.

«Η κα Ασημακοπούλου ήταν υποχρεωμένη να παραιτηθεί. Τώρα ως καλός στρατιώτης προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, καθώς το ερώτημα παραμένει αμείλικτο: Ποιος(α) και γιατί διέρρευσε τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων στην ευρωβουλευτή, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση της με τη Νίκη Κεραμέως στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο κ. Κούλογλου.

Όπως επισημαίνουν από το περιβάλλον του ευρωβουλευτή, από την πρώτη κιόλας στιγμή, που αποκαλύφθηκε η υπόθεση μέσω καταγγελιών ομογενών, που έλαβαν το email της κας Ασημακοπούλου σε διευθύνσεις που είχαν δηλώσει για την επιστολική ψήφο, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν, όπως επίσης απέστειλε και επιστολή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την οποία καλούσε σε διερεύνηση της υπόθεσης.

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής με την ερώτησή του ζητούσε να διευκρινίσει με ποιο τρόπο σκοπεύει να διερευνήσει την εκτεταμένη διαρροή προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) σε πολίτες που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια της Ε.Ε., με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει την πιθανή παραβίαση του Κανονισμού για τη Διαφάνεια και τη Στόχευση στην Πολιτική Διαφήμιση, που υιοθετήθηκε αυτή την εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τέλος με ποιο τρόπο θα διασφαλίσει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας των επικείμενων ευρωεκλογών, ειδικότερα στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ