ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδική εκδήλωση στη Βουλή για τους Έλληνες παραολυμπιονίκες

Ειδική εκδήλωση στη Βουλή για τους Έλληνες παραολυμπιονίκες
EUROKINISSI

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, πολιτικών αρχηγών και πολλών βουλευτών η Βουλή τίμησε τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες που δόξασαν τα ελληνικά χρώματα στο Ρίο της Βραζιλίας, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώνει ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται από άτομα με αναπηρία.

«Δώσατε το παράδειγμα για το ποιες είναι οι αστείρευτες δυνάμεις του τόπου, της κοινωνίας και της νεολαίας», ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι η Πολιτεία θα ανταποκριθεί στο χρέος της απέναντι στους αθλητές αυτούς που ξεχωρίζουν για τη δύναμη και το πείσμα τους.

Ο πρωθυπουργός παίρνοντας το λόγο στην κατάμεστη αίθουσα της Ολομέλειας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νόμο για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία. «Προχωράμε σε μία κίνηση, με νόμο που θα έρθει το προσεχές διάστημα στη Βουλή ορίζουμε το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία», είπε.

Ιδιαίτερα συγκινημένος, σε σημείο που δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Ομοσπονδίας Γιώργος Φουντουλάκης. «Να στηρίξετε τα άτομα με αναπηρία, διαφορετικά θα έχετε τύψεις», είπε και κατέθεσε ότι τα άτομα με αναπηρία βιώνουν καθημερινά τον ρατσισμό στο πετσί τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενός δάφνινου στεφανιού και τιμητικής πλακέτας σε όλα τα μέλη της Παραολυμπιακής Ομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ