ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Mercedes G-Class έφτασε τις 500.000 μονάδες

H Mercedes G-Class έφτασε τις 500.000 μονάδες
Η Mercedes G-Class

Η Mercedes G-Class είναι ένα από τα πιο εμβληματικά (και ακριβά) SUV που μπορεί να αγοράσει κανείς και παρόλο που έχει κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 1979 έχουν παρουσιαστεί μόλις δύο γενιές της.

Τώρα, έπειτα από σχεδόν 45 χρόνια η παραγωγή της έφτασε το νούμερο- σταθμό των 500.000 μονάδων και η γερμανική εταιρεία, προκειμένου να το τονίσει αλλά και να το γιορτάσει, παρουσίασε μια ειδική έκδοσή της.

Η οποία θα κατασκευαστεί μια και μοναδική φορά και διαθέτει στοιχεία στο αρχέτυπο μοντέλο που τότε ονομαζόταν G-Wagen.

Στοιχεία όπως το πράσινο χρώμα που ήραν μια από τις τότε επιλογές, τα φλας πάνω στα φτερά σε πορτοκαλί απόχρωση που ήταν χαρακτηριστική τη δεκαετία του ’70, τη ρεζέρβα κρεμασμένη στην 5η πόρτα με το ειδικό κάλυμμά της αλλά και τις (σχετικά) ρετρό ζάντες.

Αντίστοιχα και το εσωτερικό παραπέμπει στην τότε 280 GE. Κυρίως χάρη στις επενδύσεις των καθισμάτων που θυμίζουν και αυτές ‘70s.

Ενδιαφέρον έχει να σημειώσουμε πως όταν ξεκίνησε η G-Class ήταν διαθέσιμη με τρεις και πέντε πόρτες -η τρίθυρη έκδοση ήταν διαθέσιμη και ως Cabriolet- και ισχύ από 72 έως και 150 ίππους.

Σήμερα το μεγάλο και πολυτελές SUV είναι αποκλειστικά 5θυρο και η ισχύς τους κυμαίνεται από τους 286 έως και τους 585 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ