ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Netflix αντιμετωπίζει αντιδράσεις για την επαναφορά του «Τιτανικού» μετά την υποβρύχια τραγωδία

Το Netflix αντιμετωπίζει αντιδράσεις για την επαναφορά του «Τιτανικού» μετά την υποβρύχια τραγωδία
Λίγες μέρες μετά το περιστατικό, το Netflix ανακοίνωσε ότι η βραβευμένη ταινία με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ θα επιστρέψει στην υπηρεσία ροής την 1η Ιουλίου. photo: Universal

Το Netflix αντιμετωπίζει αντιδράσεις για την επαναφορά της ταινίας «Τιτανικός» του 1997 του Τζέιμς Κάμερον στον ιντερνετικό σταθμό του, μέρες μετά την κατάρρευση του υποβρυχίου Titan που σκότωσε πέντε ανθρώπους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ως μέρος ενός ακριβού τουριστικού αξιοθέατου που διευθύνει η OceanGate, πέντε πλούσιοι τουρίστες πήγαν σε μια υποθαλάσσια αποστολή για να επισκεφθούν τα συντρίμμια του «Τιτανικού».

Κατά την κάθοδό τους προς τα συντρίμμια, το υποβρύχιο με το οποίο ταξίδευαν υπέστη μια καταστροφική έκρηξη που πιθανότατα σκότωσε τους πάντες που επέβαιναν στο πλοίο, εν μέσω της έντονης πίεσης του νερού στο βαθύ Βόρειο Ατλαντικό, είπαν οι ειδικοί.

Μεταξύ αυτών που έχασαν τη ζωή τους στο «καταστροφικό» περιστατικό ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της OceanGate, Stockton Rush, ο δισεκατομμυριούχος εξερευνητής Hamish Harding, ο Γάλλος δύτης Paul-Henri Nargeolet, ο Πακιστανός επιχειρηματίας Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood.

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό, το Netflix ανακοίνωσε ότι η βραβευμένη ταινία με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ θα επιστρέψει στην υπηρεσία ροής την 1η Ιουλίου.

Από τότε, πολλοί άνθρωποι δηλώνουν πως το Netflix «προσπαθεί να αξιοποιήσει εμπορικά μια θλιβερή τραγωδία».

«Το Netflix φιλοξενεί τον «Τιτανικό» μια εβδομάδα μετά το περιστατικό του Oceangate κι αυτό είναι πραγματικά αηδιαστικό», έγραψε ένα άτομο στο Twitter. «Ποτέ δεν απογοητεύουν όταν είναι να δείξουν σε όλους πόσο άπληστοι είναι».

Ένα άλλο άτομο έγραψε: «Δεν πίστευα ότι το Netflix θα έπεφτε τόσο χαμηλά ώστε να προσθέσει τον «Τιτανικό» στη λίστα ροής του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Ένα άλλο άτομο πρόσθεσε: «Έλαβα μια ειδοποίηση για τίτλους που προστέθηκαν στο Netflix τον Ιούλιο και ο «Τιτανικός» είναι εκεί, είναι πραγματικά για γέλια. Ο διάβολος δουλεύει σκληρά, αλλά το Netflix δουλεύει σκληρότερα».

Παρά όλες τις επικρίσεις, το Variety αποκάλυψε ότι η άφιξη του «Τιτανικού» στο Netflix είναι σύμπτωση, καθώς η συμφωνία αδειοδότησης του streamer για να επιστρέψει τον Τιτανικό για τους θεατές είχε ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα.

Το ίδιο το Netflix ανέφερε ότι η επιστροφή του «Τιτανικού» στο streamer είχε προγραμματιστεί μήνες πριν χαθεί το υποβρύχιο Titan.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ