ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναστάτωση στον Πύργο, περιμένοντας την Αντζελίνα Τζολί για τα γυρίσματα της «Maria»

Αναστάτωση στον Πύργο, περιμένοντας την Αντζελίνα Τζολί για τα γυρίσματα της «Maria»
Η ταινία περιγράφει τη ζωή της Κάλλας και δηλώνει ότι θα αφηγηθεί την «ταραχώδη, όμορφη και τραγική ιστορία της ζωής της μεγαλύτερης τραγουδίστριας της όπερας στον κόσμο, που έζησε τις τελευταίες της μέρες στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970». photo/Fremantle / Komplizen Film / The Apartment Pictures / Fabula)

Στο πόδι βρίσκονται οι κάτοικοι του Πύργου καθώς αύριο, Κυριακή 15/10, αναμένεται να καταφθάσει στην Ηλεία η Αντζελίνα Τζολί για τα γυρίσματα της ταινίας «Maria» του Πάμπλο Λαραίν για την Μαρία Κάλλας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες, όπως το μέρος, όπου θα μείνει η ηθοποιός ή η ώρα άφιξής της, έχει πάντως πραγματοποιηθεί κράτηση για εκείνη σε πολυτελές ξενοδοχείο στον Πύργο.

Ωστόσο, η σταρ που θα ενσαρκώσει τη θρυλική Ελληνίδα σοπράνο, έχει εκφράσει την επιθυμία της να φιλοξενηθεί στη θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση, Christina O', στο Κατάκολο, όπου θα πραγματοποιηθούν και τα περισσότερα γυρίσματα.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Μαρία Κάλλας γνωρίστηκαν σε μία δεξίωση που διοργάνωσε η γνωστή κοσμικογράφος της εποχής, Έλσα Μάξγουελ (1957) / Πηγή: (AP Photo/Valerio di Domenico)

Η επιλογή του εντυπωσιακού πλοίου, δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς εκεί η σπουδαία σοπράνο είχε ζήσει μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της, στο πλευρό του Ωνάση, με τον οποίον είχε μια παθιασμένη σχέση.

Η Τζολί σε σκηνή από την ταινία με τα μεγάλα χαρακτηριστικά γυαλιά της Κάλλας

photo/Fremantle / Komplizen Film / The Apartment Pictures / Fabula)

Χαρακτηριστικές είναι οι αφηγήσεις για τις ερμηνείες που χάριζε στον αγαπημένο της, μέσα στη θαλαμηγό, στην οποία σήμερα φιλοξενούνται, προσωπικά της αντικείμενα, όπως ένα πορτραίτο, ένας χρυσός δίσκος, ερωτικές επιστολές κ.α.

Το κινηματογραφικό συνεργείο έχει στήσει ήδη τον εξοπλισμό και τα σκηνικά που θα χρειαστούν στα γυρίσματα, τόσο στη θαλαμηγό όσο και στο θέατρο «Απόλλων», του Πύργου και στο Δημοτικό Θέατρο της Αμαλιάδας, όπου επίσης θα γυριστούν σκηνές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ